BMW, verificată pentru egalitatea de salarii dintre femei și bărbați

BMW, verificată pentru egalitatea de salarii dintre femei și bărbați
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 mar 2023

Bărbații și femeile care lucrează în BMW AG au salarii egale, fără diferențe pe baza genului, susține compania, care citează certificarea acordată de un ONG internațional specializat în monitorizarea salariilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pachetele salariale ale femeilor și bărbaților din BMW AG nu au diferențe semnificative, după cum a certificat Fair Pay Innovation Lab (FPI), o organizație fondată în 2017 pentru a supraveghea și certifica modul în care sunt plătiți angajații companiilor. Este prima certificare a unei companii de nivel înalt din Germania, documentul primit de BMW stabilind că salariile primite de angajați sunt echitabile. FPI a anunțat acordarea certificatului BMW sub patronajul ministrului german al Muncii și Afacerilor Sociale.

"Este o distincție de care suntem deosebit de mândri, deoarece demonstrează că structurile noastre de remunerare funcționează. Pentru noi, salariile corecte sunt un dat și o parte integrantă a culturii noastre corporate, care se bazează pe transparență, apreciere și respect. BMW Group crede în performanță și recompensă în condiții de muncă echitabile și într-un mediu care oferă oportunități de carieră pentru întreg personalul nostru talentat", a declarat Ilka Horstmeier, membru al Consiliului de Administrație al BMW AG, responsabil pentru Oameni, Imobiliare și Muncă.

Constructorul german BMW spune că salariile se bazează „pe evaluări ale rolurilor la nivel de grup, contracte colective de salarizare și, pentru angajații cu grad de conducere, și pe performanța personală și a companiei. În consecință, angajații care prestează același nivel de muncă, ore de lucru similare, performanță personală și experiență profesională identice au salarii egale în toate unitățile BMW AG.

„Este minunat că le putem spune colegilor noștri că, alături de noi, vor primi salarizare și salarii egale. Înseamnă că pot avea încredere în noi și, de asemenea, este motivant. Acordurile de negociere colectivă ale sindicatelor au o contribuție valoroasă în acest sens și suntem mândri să fim onorați cu această certificare", a declarat Martin Kimmich, președintele Sindicatului General la BMW AG.

FOTO Toyota lansează noua familie Crown, patru caroserii într-un singur model CITEȘTE ȘI FOTO Toyota lansează noua familie Crown, patru caroserii într-un singur model

Henrike von Platen, director executiv și fondator al Laboratorului de Inovație pentru Salarizare Corectă (FPI), spune că BMW transmite un mesaj clar tuturor celorlalte companii, referitor la plata corectă a salariilor, chiar și în industria auto, „în mod tradițional dominată de bărbați”. „Diferența de remunerare între femei și bărbați (n.r. în industria auto) este peste media germană de 18%, femeile câștigând în medie cu 22% mai puțin decât colegii lor de sex masculin. BMW AG a reușit să reducă diferența de salarii pentru 80.000 de angajați".

Potrivit analizelor făcute în companie, în BMW diferențele de remunerare neajustate între femei și bărbați, în 2022, a fost de 1,3% în favoarea angajaților de sex feminin. Diferența de remunerare ajustată între femei și bărbați, care ia în considerare factori structurali, cum ar fi grupa salarială și experiența profesională, s-a ridicat la puțin sub 1% în 2022 în favoarea bărbaților – foarte aproape de un nivel egal.

viewscnt
Afla mai multe despre
salarii bmw
egalitate salarii femei barbati