Bolt obține 20 de milioane de euro de la IFC pentru a se extinde pe piețele emergente

Bolt obține 20 de milioane de euro de la IFC pentru a se extinde pe piețele emergente
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2021

Startup-ul de mobilitate Bolt a anunțat că a obținut 20 de milioane de euro (24 de milioane de dolari) de la International Financing Corp (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, pentru a se extinde pe piețele emergente, în contextul în care pandemia de coronavirus (COVID-19) a modificat modul în care oamenii se deplasează, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bolt, companie din Estonia cunoscută anterior sub denumirea Taxify, concurează cu Uber pe piața serviciilor de ride-hailing. De asemenea, operează scutere electrice și a lansat un serviciu de livrare de mâncare. Compania a fost înființată în 2013 și are peste 50 de milioane de utilizatori în mai mult de 40 de țări, în special în orașele din Europa de Est și Africa, scrie Agerpres.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

"Investiția noastră în Bolt este menită să ajute compania să beneficieze de o tehnologie prietenoasă cu mediul, să creeze oportunități de muncă mai flexibile pentru femei și să furnizeze acces la un transport mai sigur și mai accesibil pe piețele emergente", a afirmat directorul operațional al IFC, Stephanie von Friedeburg.

În contextul în care guvernele introduc restricții pentru a contracara răspândirea coronavirusului, startup-urile de mobilitate profită de faptul că locuitorii din zonele urbane evită transportul în comun și comandă mai multă mâncare pentru acasă.

Anul trecut, Bolt a obținut 100 de milioane de euro de la firma de investiții Naya Capital Management, cu sediul în Londra, într-o tranzacție care evaluează startup-ul de mobilitate la 1,7 miliarde de euro. De asemenea, Bolt a beneficiat de o finanțare de la Banca Europeană de Investiții (BEI) de 50 de milioane de euro.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Însă, în Europa, Bolt se va confrunta cu un cadru de reglementare care se schimbă rapid pentru companiile din tehnologie și economia informală. Recent, Curtea Supremă de Justiție din Marea Britanie a decis că Uber trebuie să își trateze șoferii ca "angajați", ceea ce înseamnă că au dreptul la vacanță plătită, pauze de odihnă și salariu minim. De asemenea, țările europene urmează să introducă taxe pentru platformele de tehnologie iar continentul impune și norme stricte privind protecția datelor personale sub forma regulamentului GDPR.

Bolt este prezentă în România cu serviciile de transport de persoane, de transport de produse, de închiriere de trotinete electrice, de livrare de mâncare (Bolt Food) și cu divizia de software development, care deservește toate subsidiarele din Europa ale companiei. Serviciile Bolt sunt disponibile în București, Cluj, Timișoara, Constanța, Iași și Brașov. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bolt
ifc