Bruxelles-ul avertizează Ryanair că trebuie să respecte drepturile pasagerilor, inclusiv să le achite posibile despăgubiri

Bruxelles-ul avertizează Ryanair că trebuie să respecte drepturile pasagerilor, inclusiv să le achite posibile despăgubiri
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2017

Compania aeriană Ryanair trebuie să respecte, în totalitate, drepturile pasagerilor, inclusiv posibilele despăgubiri, ca urmare a planurilor sale de a anula între 40 și 50 de zboruri pe zi până la finele lunii octombrie, a anunțat luni Comisia Europeană, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Companiile care operează în UE trebuie să respecte normele europene...Pasagerii ai căror zboruri au fost anulate au un set complet de drepturi. Acestea includ, dreptul de rambursare, de zbor retur, precum și dreptul la asistență și în anumite circumstanțe și dreptul la despăgubiri", a declarat Comisarul european pentru Transporturi, Violetta Bulc, citat de Agerpres.

Operatorul aerian low-cost Ryanair va publica “astăzi sau mâine” lista completă cu zborurile ce vor fi anulate în următoarele șase săptămâni, măsură anunțată în acest weekened și care ar putea afecta sute de mii de pasageri.

Ministerul Transporturilor a finalizat noul Cod aerian, care interzice executarea silită a aeronavelor statului. Zborul dronelor va fi limitat CITEȘTE ȘI Ministerul Transporturilor a finalizat noul Cod aerian, care interzice executarea silită a aeronavelor statului. Zborul dronelor va fi limitat

Ryanair a decis să anuleze între 40 și 50 de zboruri zilnic timp de șase săptămâni, până la finele lunii octombrie, măsură prezentată drept o încercare de a îmbunătăți gradul de punctualitate, scăzut sub 80% în prima jumătate a acestei luni.

Printre motivele invocate de companie se numără nealocarea la timp a concediilor pentru piloți și personalul de bord, o serie de greve ale angajaților, precum și întârzieri cauzate de vremea nefavorabilă și plecări ale piloților. Norwegian Air a recrutat peste 140 de piloți de la Ryanair în acest an, potrivit purtătorului de cuvânt al companiei norvegiene.

Ryanair limitează numărul bagajelor de mână ce pot fi luate în cabină, reclamând lipsa spațiului și întârzieri cauzate de pasageri CITEȘTE ȘI Ryanair limitează numărul bagajelor de mână ce pot fi luate în cabină, reclamând lipsa spațiului și întârzieri cauzate de pasageri

Cursele anulate de Ryanair reprezintă mai puțin de 2% din totalul celor peste 2.500 de zboruri operate zilnic, însă măsura ar putea afecta între 285.000 și 385.000 de pasageri.

Ryanair a prezentat o listă inițială cu zborurile anulate până miercuri, 20 septembrie, inclusiv.

“Lista completă a curselor anulate va fi publicată în intervalul 18 - 19 septembrie”, a anunțat compania luni. Ryanair a precizat că pasagerii afectați vor fi notificați prin email și SMS. Aceștia pot cere banii înapoi, sau își pot face rezervare pentru o altă cursă.

Acțiunile Ryanair s-au depreciat cu până la 3% în prima parte a tranzacțiilor de astăzi, după care și-au revenit ușor. În jurul orei 15:20, titlurile Ryanair erau în scădere cu 1,85%, la 16,755 euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
zboruri
anulari