Bucureștiul mai încearcă o dată și reia discuțiile cu Volkswagen, după decizia grupului de a amâna construirea unei fabrici în Turcia

Bucureștiul mai încearcă o dată și reia discuțiile cu Volkswagen, după decizia grupului de a amâna construirea unei fabrici în Turcia
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 15 oct 2019

Autoritățile de la București au reluat discuțiile cu Volkswagen, după ce grupul a amânat decizia de construire a unei fabrici în Turcia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Constructorul auto german Volkswagen a anunțat astăzi că va amâna construirea unei fabrici în Turcia, investiție de circa 1,3 miliarde de euro, pe fondul turbulențelor politice declanșate de incursiunea armatei Turciei în nordul Siriei, transmite Bloomberg. VW alesese Turcia în detrimentul României și al altor țări care au dorit această investiție importantă.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

"Deciza construirii unei fabrici noi a fost amânată de Consiliul de Administrație. Monitorizăm cu atenție situația și suntem îngrijorați de evoluțiile actuale", au declarat reprezentanții VW.

Potențială tranzacție, eșuată: LafargeHolcim renunță la preluarea diviziei de chimicale pentru construcții a BASF, inclusiv a operațiunilor din România CITEȘTE ȘI Potențială tranzacție, eșuată: LafargeHolcim renunță la preluarea diviziei de chimicale pentru construcții a BASF, inclusiv a operațiunilor din România

Anterior, Volkswagen a decis să construiască o nouă uzină nu în Europa, ci în Turcia, în detrimentul unor țări care și-au dorit această investiție, între care și România. Potrivit unui document intern al Volkswagen Group, consultat de Automotive News, uzina va produce la momentul la care va deveni funcțională, în 2022, modelele Volkswagen Passat și Skoda Superb, noile generații. Investiția se va ridica la peste 1 miliard de euro și va avea o capacitate de 300.000 de vehicule anual, cu un volum de 4.000 de persoane angajate.

Argumentele care au contribuit la decizia VW Group sunt, după cum reiese din raportul intern, „condițiile macroeconomice pozitive”, o populație de 80 de milioane de locuitori, care este comparabilă cu cea a Germaniei, și poziția într-o regiune cu piețe aflate în creștere.

Președintele american Donald Trump a avertizat ”că vor fi impuse sancțiuni mari Turciei”, după ce amenințase deja că va ”distruge” economia aliatului său din NATO, dacă atacul împotriva forțelor kurde din nordul Siriei va merge prea departe. Guvernele europene au convenit la rândul lor, luni, să limiteze exporturile de arme în Turcia, cu toate că nu au anunțat un embargou oficial al UE împotriva acestei țări, care a contribuit la oprirea venirii refugiaților din Siria și alte țări învecinate.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen
turcia
siria
fabrica vw turcia
investitie vw
vw romania