Capgemini și Audi și-au înființat o firmă care va livra tehnologie digitală grupului VW

Capgemini și Audi și-au înființat o firmă care va livra tehnologie digitală grupului VW
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 mai 2020

Constructorul auto premium Audi și una din cele mai mari companii IT din lume, Capgemini, au înființat o nouă companie, care va furniza tehnologie digitală și servicii de consultanță, în special în domeniul SAP S/4HANA și servicii de cloud, preponderent mărcii Audi și întregului grup Volkswagen.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Două nume puternice în domeniul în care funcționează, Audi în industria auto și Capgemini în zona de outsourcing IT, au pus bazele unui startup care va furniza servicii și tehnologie în domeniul bazelor de date și serviciilor de cloud computing: XL2. Pentru grupul Volkswagen, astfel de servicii erau esențiale în acest moment în care producția de vehicule este tot mai sofisticată, iar alegerea unei companii de top pentru a beneficia de ele nu a fost suficientă, astfel că Audi și Capgemini au înființat un nou jucător pe piața de servigii digitale specializate pentru industria auto. Practic, în limbaj simplu, este vorba despre analiza digitalizată a datelor de business în timp real. Utilizarea tehnologiilor SAP nu aduce doar viteză și acuratețe în accesarea și analizarea informațiilor, ci și o creștere a businessului. Studiile arată că se pot obține o creștere medie de 21% a veniturilor și o scădere de 19% a cheltuielilor de IT.

Noua companie își propune să își extindă businessul gradual și să își recruteze forță de muncă „puternică” în următorii cinci ani.

După cum anunță cele două companii partenere, XL2 va susține industria auto în transformarea digitală, în special pe tehnologiile SAP S/4HANA. Printre obiective sunt anunțate producția digitalizată, planificarea producției, logistică, finanțe, mentenanță, calitate și managementul materialelor.

FOTO BMW a revărsat un val de noutăți într-o singură zi: Serie 5, Serie 6 GT, Mini Countryman și X2 PHEV CITEȘTE ȘI FOTO BMW a revărsat un val de noutăți într-o singură zi: Serie 5, Serie 6 GT, Mini Countryman și X2 PHEV

Capgemini și Audi colaborează de mai multă vreme în dezvoltarea de soluții pentru transformarea digitală și co-inovații.

Frank Loydl, Chief Information Officer AUDI AG: "Relația noastră pe termen lung cu Capgemini și capacitățile ei dovedite în automotive și sectoarele SAP îi face partenerii potriviți”

Compania XL2 va avea conducere dublă, Geraldine Aubert, anterior vicepreședinte Capgemini, și Felix Spitznagel, anterior director SAP Acceleration Center Audi. Compania va avea cartierul general în Heilbronn, Germania, în apropiere de sediul Audi din Neckarsulm, pentru a fi mai facilă testarea soluțiilor IT în zona producției digitale. În prezent, XL2 recrutează consultanți, programatori și ingineri analiști și de date, de la absolvenți la experți.

Capgemini este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața globală de servicii de outsourcing (IT și BPO) și de consultanță de business și în tehnologie, cu afaceri și în România, unde are birouri în București, Iași și Suceava.

Audi AG este o subsidiară deținută integral de Volkwagen Group, specializată în producția de automobile premium. 

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
capgemini
solutii cloud industria auto