Capsula Crew Dragon s-a conectat la Stația Spațială Internațională

Capsula Crew Dragon s-a conectat la Stația Spațială Internațională
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2020

Astronauții Doug Hurley și Bob Behnken s-au conectat duminică la Stația Spațială Internațională (ISS), relatează BBC News, preluat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Capsula Crew Dragon - construită și furnizată de compania privată SpaceX a lui Elon Musk - s-a fixat la portul secțiunii laboratorului ISS.

Astronauții urmau să debarce și să se alăture membrilor ruși și americani ai echipajului de la bordul ISS după presurizare.

Hurley și Behnken au fost lansați în spațiu sâmbătă, din Florida, la bordul capsulei, cu o rachetă SpaceX.

Fermierii solicită autorităților programe de investiții în piețe de desfacere pentru produsele agroalimentare românești CITEȘTE ȘI Fermierii solicită autorităților programe de investiții în piețe de desfacere pentru produsele agroalimentare românești

Agenția spațială americană trimite pentru prima oară astronauți în spațiu - de pe teritoriul american - de la oprirea programului american al rachetelor spațiale, în 2011.

Această misiune marchează începutul unei noi ere, în care NASA urmează să cumpere servicii de transport spațial din sectorul comercial.

NASA nu va mai fi nici proprietarul și nici operatorul vehiculelor către ISS.

Acest lucru urmează să fie realizat de către firme de transport private ca SpaceX din California a miliardarului Elon Musk.

Confirmarea atașării capsulei la ISS a avut loc la ora 14:16 GMT (17:16, ora Romîâniei), un pic mai devreme față de program, la 422 de kilometri altitudine deasupra frontierei dintre China și Mongolia.

CONFIRMARE Normele pentru redeschiderea teraselor, publicate în Monitorul Oficial - maxim patru clienți la o masă CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Normele pentru redeschiderea teraselor, publicate în Monitorul Oficial - maxim patru clienți la o masă

Această misiune este un proces complet automat, iar Hurley și Behnken s-au implicat doar în pilotarea manuală la apropierea de ISS.

SpaceX a efectuat o demonstrație cu noul său vehicul de echipaj anul trecut, însă la bord s-a aflat un manechin.

Această misiune este prima cu oameni la bord.

Misiunea lui Hurley și Behnken este să testeze toate sistemele de la bord și să raporteze inginerilor.

SpaceX și Nasa vor să treacă rapid la următoarea fază a acestui contract - în valoare de 2,6 miliarde de dolari -, care constă în șase zboruri cu echipaj, dintre care primul la începutul lui august.

viewscnt
Afla mai multe despre
cew dragon
spacex
statia spatiala internationala