Carantinele din China au un impact mai mare asupra lanțurilor globale de aprovizionare decât războiul din Ucraina

Carantinele din China au un impact mai mare asupra lanțurilor globale de aprovizionare decât războiul din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2022

Carantinele din China au un impact mai mare asupra lanțurilor globale de aprovizionare decât războiul din Ucraina și vor fi resimțite chiar și după ce vor fi ridicate, a declarat șeful departamentului de transport de marfă al Deutsche Post DHL Group, Tim Scharwath, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

China a reînnoit restricțiile legate de Covid-19 în centrele economice majore, în martie și aprilie, lovind producția și consumul și sporind riscurile pentru părți ale economiei globale puternic dependente de această țară, scrie News.ro.

Luca de Meo, CEO Renault, critică politicienii europeni pentru viitoarele norme Euro 7: Văd adesea o lipsă de bun simț. O mașină va costa cu 1.000 de euro mai mult CITEȘTE ȘI Luca de Meo, CEO Renault, critică politicienii europeni pentru viitoarele norme Euro 7: Văd adesea o lipsă de bun simț. O mașină va costa cu 1.000 de euro mai mult

”După redeschidere, probabil că se vor forma blocaje în fața porturilor din SUA și Europa”, a declarat Tim Scharwath, adăugând că ”va dura mai mult decât am crezut până când sistemul comercial se va normaliza din nou”.

El a spus că problemele lanțului global de aprovizionare vor continua probabil dincolo de sezonul crucial de cumpărături de Crăciun și în anul viitor.

”China este bancul de lucru al lumii. Toate bunurile de la high-tech la modă sunt afectate de evoluțiile din Shanghai”, a spus Scharwath, adăugând că viteza cu care China ridică toate restricțiile va fi crucială.

Transporturile ajung în mod normal în Europa și America de Nord încetul cu încetul, a spus Scharwath, adăugând că un potop de containere ar putea copleși porturile dacă China nu va pune capăt blocajelor treptat.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
ucraina
carantina