Carlos Ghosn a ascuns o parte din compensația primită de la Nissan, pentru a nu fi concediat de Renault

Carlos Ghosn a ascuns o parte din compensația primită de la Nissan, pentru a nu fi concediat de Renault
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2021

Carlos Ghosn a ascuns o parte din compensația sa de la Nissan deoarece se temea că Executivul francez îl va exclude de la Renault, dacă va descoperi cât de mult a câștigat, a declarat joi la un Tribunal din Tokyo un director de la producătorul auto nipon, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hari Nada, fost vicepreședinte responsabil pentru chestiunile juridice la Nissan, este principalul informator în cazul deschis de procurorii japonez împotriva fostului șef al Nissan și Renault, Carlos Ghosn, care a fost arestat în 2018, scrie Agerpres.

Mărturia lui Nada a fost făcută la procesului fostului director din cadrul Nissan Greg Kelly, care l-a ajutat timp de opt ani pe Ghosn să ascundă compensații de 9,3 miliarde de yeni (89 milioane de dolari) prin conturi de regularizare, după ce Japonia a introdus o reglementare prin care directorii sunt obligați să dezvăluie plățile de peste un miliard de yeni.

ULTIMA ORĂ Planul Renault de restructurare, Renaulution: 3 faze, lansate în paralel, 4 unități de business. Dacia va avea modele compacte și motoare E-Tech CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Planul Renault de restructurare, Renaulution: 3 faze, lansate în paralel, 4 unități de business. Dacia va avea modele compacte și motoare E-Tech

Kelly a pledat nevinovat. El este eliberat pe cauțiune în Japonia și se confruntă cu acuzațiile autorităților nipone fără Ghosn, care a evadat în Liban în 2019.

Și Ghosn a negat acuzațiile și susține că este victima complotului inițiat de foștii colegi de la Nissan, îngrijorați că el face presiuni pentru o fuziune între Nissan și Renault, cel mai mare acționar al producătorului auto japonez.

Ghosn și-a ascuns compensația reală deoarece se teme de repercursiuni în Franța, a declarat Nada la audieri, adăugând că informația i-a fost dată de Kelly.

"El nu voia să fie concediat. Dacă primea banii pe care-i voia și s-ar fi făcut publică informația, statul francez s-ar fi simțit obligat să-l concedieze", a susținut Nada.

Reprezentanții Ministerului francez al Economiei nu au dorit să comenteze.

După arestarea lui Ghosn, Nada a fost retrogradat.

Nissan l-a dat în judecată pe Ghosn în Japonia, cerând despăgubiri de 91 de milioane de dolari pentru încălcarea legislației financiare și abuz de încredere.

viewscnt
Afla mai multe despre
carlos ghosn
renault
nissan