Cel mai mare transportator de containere din lume va prelua rivalul german Hamburg Süd, numărul 7 mondial

Cel mai mare transportator de containere din lume va prelua rivalul german Hamburg Süd, numărul 7 mondial
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 dec 2016

Conglomeratul danez Moeller-Maersk va prelua transportatorul maritim de containere Hamburg Süd, al șaptelea mare jucător pe piața mondială de profil, a anunțat gigantul danez.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Achiziția va majora cota pe piața globală a Maersk Line, divizia de shipping a grupului danez, de la 15,7% la 18,6% și va extinde prezența Maersk în America Latină, scrie Deutsche Welle.

Hamburg Süd, companie deținută de conglomeratul german Oetker, acoperă 3% din capacitatea mondială de containere, valoarea flotei formată din 130 de nave de transport fiind estimată la aproximativ 1,4 miliarde de dolari, potrivit datelor firmei de cercetare VesselsValue. Compania a raportat venituri de 6,1 miliarde de euro în 2015, aproape jumătate din vânzările totale ale Oetker Group.

Gigantul danez Moeller-Maersk își separă activitățile în două divizii CITEȘTE ȘI Gigantul danez Moeller-Maersk își separă activitățile în două divizii

Compania se confruntă cu dificultăți financiare din cauza scăderii costurilor de transport pe segmentul petrolier, pe fondului surplusului din piețe. În urmă cu trei ani, Hamburg Süd a încercat să fuzioneze cu rivalul german Hapag Lloyd, însă negocierile au eșuat din cauza neînțelegerilor pe marginea valorii tranzacției și a numirii unui șef pentru compania rezultată.

Maersk estimează că preluarea Hamburg Süd va fi încheiată până în la finalul anului 2017, în funcție de obținerea aprobării de la autoritățile de reglementare relevante. Dacă se va concretiza, va fi prima achiziție integrală a grupului danez de la preluarea companiei anglo-daneze P&O Nedlloyd în 2005.

Acțiunile Maersk au crescut cu 6% în urma anunțului.

viewscnt
Afla mai multe despre
moeller maersk
hamburg sud
achizitie
preluare
shipping
contaiere