CFR SA: Viteza trenurilor va fi redusă în anumite intervale de timp cu 20-30 km/h din cauza temperaturilor mari

CFR SA: Viteza trenurilor va fi redusă în anumite intervale de timp cu 20-30 km/h din cauza temperaturilor mari
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2017

Viteza trenurilor de călători și marfă va fi redusă duminică, în anumite intervale de timp, cu 20-30 km/h față de viteza normală de circulație, pe secțiile de circulație din Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și local în Muntenia, unde se vor înregistra temperaturi de până la 37 de grade Celsius, a anunțat duminică CFR SA, compania care administrează rețeaua de căi ferate din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Meteorologii au anunțat, sâmbătă, că vremea va fi călduroasă duminică și luni în cea mai mare parte a țării, iar în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și local în Muntenia va deveni caniculară. Temperaturile vor urca până la 37 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat. Totodată, de duminică după-amiază, dar mai ales în noaptea de duminică spre luni, instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

CFR SA a anunțat că măsura de reducere a vitezei este obligatorie, scrie News.ro.

Peste 2.000 de mașini Volkswagen din România, rechemate în service pentru posibile defecțiuni la ABS/ESP CITEȘTE ȘI Peste 2.000 de mașini Volkswagen din România, rechemate în service pentru posibile defecțiuni la ABS/ESP

”Măsura este obligatorie pentru siguranța traficului feroviar și, de asemenea, este aplicată de toate administrațiile de cale ferată deoarece, în astfel de perioade, temperatura înregistrată la nivelul șinei poate depăși 50 de grade Celsius”, se arată în comunicat.

Personalul de întreținere va efectua duminică revizii suplimentare pe întreaga rețea feroviară, prin verificarea directă ale căii și măsurarea și înregistrarea permanentă a evoluției temperaturilor în șină etc.

Compania recomandă călătorilor ca, în perioada de valabilitate a avertizării meteo pentru temperaturi ridicate, înainte de efectuarea călătoriei să solicite informații despre graficul de circulație la stațiile și agențiile CFR din București și din țară. Călătorii pot obține informații în timp real despre localizarea exactă a unui tren aflat în circulație de pe site-ul companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr
viteza trenuri