CNAIR a semnat noi contracte de concesionare servicii pentru autostrăzi și drumuri naționale

CNAIR a semnat noi contracte de concesionare servicii pentru autostrăzi și drumuri naționale
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2023

Patru noi contracte pentru concesionarea de servicii în vederea utilării/dotării, operării și întreținerii spațiilor pentru servicii/parcări de scurtă durată/parcări de lungă durată aflate pe autostrăzile și drumurile naționale din România deschise traficului rutier au fost semnate de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Este vorba despre un contract în valoare de 2,3 milioane de lei parafat cu OMV Petrom Marketing SRL pentru Lot 1: Spații pentru servicii, km 288+810 (stânga/dreapta), Miercurea Sibiului, Autostrada A1, Orăștie - Sibiu. Durata contractului de concesiune este de 20 de ani, scrie Agerpres.

TABEL Prima scumpire a benzinei din ultimele 16 zile CITEȘTE ȘI TABEL Prima scumpire a benzinei din ultimele 16 zile

De asemenea, al doilea contract este în valoare de 2,5 milioane de lei, pentru o durată de 25 de ani, cu asocierea dintre S.C. Rompetrol Downstream SRL și S.C. KMG Rompetrol Development SRL pentru Lot 2: Spații pentru servicii, km 8+400 (stânga/dreapta), Sânpaul, Autostrada A3, Transilvania - Secțiunea 1C.

În același timp, CNAIR a semnat un contract de 2,35 milioane de lei cu asocierea dintre S.C. Rompetrol Downstream SRL și S.C. KMG Rompetrol Development SRL, pe 20 de ani, pentru Lot 10: Parcări de lungă durată - Varianta de Ocolire Suceava - DN 2, km 429+500 - 430+200 dreapta, respectiv Varianta de Ocolire Suceava, km 8+500 - 9+000 stânga.

Nu în ultimul rând, pentru Lot 12: Parcări de lungă durată - Varianta de Ocolire Brașov - DN1K, km 1+500 stânga/dreapta, s-a parafat un contract în valoare de 2,7 milioane de lei, pe o durată de concesiune de 20 de ani, cu asocierea dintre S.C. Rompetrol Downstream SRL și S.C. KMG Rompetrol Development SRL.

Dotările minime obligatorii pe care concesionarul trebuie să le proiecteze, să le construiască (sau care sunt deja construite), să le finanțeze, opereze și întrețină, astfel încât spațiile de servicii aferente fiecărui lot să fie complet funcționale, sunt: parcare, toalete publice, stație distribuție carburant, spațiu comercial, Snack bar, stații încărcare vehicule electrice ușoare, stație reîncărcare vehicule electrice grele (doar în spațiile de servicii aferente Lot 1) și stație de distribuție/încărcare hidrogen (doar în spațiile de servicii aferente Lot 1) - până cel târziu la data de 31 decembrie 2030.

În plus, concesionarul are posibilitatea de a executa și alte dotări suplimentare (restaurant, motel, parcare securizată etc.) față de cele minime impuse obligatoriu prin caietul de sarcini, precizează CNAIR. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
omv
rompetrol