Compania Sky Capital Airports este interesată să preia în concesiune Aeroportul din Iași

Compania Sky Capital Airports este interesată să preia în concesiune Aeroportul din Iași
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2019

Compania Sky Capital Airports este interesată să preia în concesiune Aeroportul din Iași, reprezentanții investitorilor susținând, joi, că aerogara ieșeană poate atinge un trafic de cinci milioane de pasageri în următorii 10-15 ani.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Șefii Consiliului Județean Iași, ai aeroportului, dar și ai firmei Sky Capital Airports au participat, joi, la Iași, la o dezbatere vizând modernizarea aerogării ieșene, scrie News.ro.

Administrația Federală pentru Aviație din SUA investighează problemele de producție de la fabrica Boeing unde este produs avionul 737 MAX CITEȘTE ȘI Administrația Federală pentru Aviație din SUA investighează problemele de producție de la fabrica Boeing unde este produs avionul 737 MAX

Administratorul companiei Sky Capital Airports, Dorin Catană, a propus concesionarea serviciilor aeroportul ieșean, acesta rămânând în continuare în proprietatea Consiliului Județean Iași.

"Noi dorim să investim, dar și să atragem alți investitori. Vrem să construim un terminal nou, modern, ne gândim să integrăm acest aeroport în tot ceea ce înseamnă Iași, astfel încât să fie ușor accesibil. Din estimările noastre, în următorii 10-15 ani, aeroportul poate ajunge la cinci milioane de pasageri. Vrem să facem aceste proiecte pe termen lung. Iașiul trebuie să fie conectat cu principalele orașe din Europa, dar noi avem un potențial și în Orientul Mijlociu, și în Asia”, a spus Dorin Catană.

Compania a propus totodată dezvoltarea unor servicii în jurul aeroportului (hotel, cartier rezidențial, centre medicale), întreaga investiție fiind etapizată pe parcursul a zece ani.

Directorul aeroportului ieșean, Cătălin Bulgariu, a declarat, în cadrul aceleiași dezbateri, că modernizarea aeroportului este obligatorie, investiția necesară fiind de peste 100 de milioane de euro.

"În prezent suntem inexistenți pe zona cargo, suntem insuficienți pe terminalul de pasageri, suntem insuficienți pe parcarea aeronavelor. Noi facem în această iarnă extinderea platformei de îmbarcare a aeronavelor, dar vom ajunge la 14 locuri de parcare, este maxim ce putem face. Trebuie să vedem cum mergem mai departe”, a afirmat Cătălin Bulgariu.

Liderul consilierilor județeni PNL, Romeo Vatră, susține că șefii CJ ar fi putut obține fonduri europene pentru dezvoltarea aeroportului, iar acum apelează la alte soluții.

"Ar trebui să aflăm ce interese au astfel de firme care vin să concesioneze”, a declarat liberalul Romeo Vatră.

Președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, s-a aflat recent într-o vizită în Emiratele Arabe Unite, el recunoscând ulterior că a discutat pe tema unor posibile investiții la aeroportul din Iași.

Surse din administrația ieșeană afirmă că Sky Capital Airports face parte dintr-un grup de companii care ar derula afaceri cu aeroportul din Abu Dhabi.

viewscnt
Afla mai multe despre
sky capital airports
aeroport iasi