Compania spațială europeană ArianeGroup va dezvolta un mini-lansator de rachete reutilizabil pentru a concura cu companii precum SpaceX, a miliardarului Elon Musk

Compania spațială europeană ArianeGroup va dezvolta un mini-lansator de rachete reutilizabil pentru a concura cu companii precum SpaceX, a miliardarului Elon Musk
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2021

Compania spațială europeană ArianeGroup va dezvolta un mini-lansator reutilizabil pentru a concura cu companii precum SpaceX, a miliardarului Elon Musk, a declarat ministrul francez de Finanțe Bruno Le Maire, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lansatorul ”ar trebui să fie operațional în 2026”, a spus Le Maire în timpul unei vizite la sediul ArianeGroup de la Vernon, în Normandia, unde sunt testate motoarele rachetelor Ariane, scrie News.ro.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

"Pentru prima dată Europa... va avea acces la un lansator reutilizabil. Cu alte cuvinte, vom avea SpaceX-ul nostru, vom avea Falcon-ul nostru. Vom compensa o alegere strategică proastă făcută acum 10 ani", a spus Le Maire.

Refacerea competitivității în spațiu a fost unul dintre obiectivele stabilite de președintele Emmanuel Macron în octombrie, când a dezvăluit un program de investiții de 30 de miliarde de euro, numit ”Franța 2030”, menit să încurajeze campionii industriali și inovația.

SpaceX, compania fondatorului Tesla, Elon Musk, a efectuat în luna mai primul zbor test de succes al prototipului său de rachetă Starship , cu vehiculul de lansare de următoare generație.

Reușita a marcat un moment de referință pentru compania privată producătoare de rachete a mogulului tehnologiei în dezvoltarea unui vehicul de lansare reutilizabil, care va transporta în cele din urmă astronauți și încărcături mari de marfă pe Lună și Marte.

viewscnt
Afla mai multe despre
arianegroup
rachete
spacex