Companiile aeriene din SUA, îngrijorate de "haosul" provocat de introducerea tehnologiei 5G în apropierea aeroporturilor

Companiile aeriene din SUA, îngrijorate de "haosul" provocat de introducerea tehnologiei 5G în apropierea aeroporturilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2022

Șefii a zece companii aeriene americane au avertizat autoritățile americane cu privire la potențialul "haos" după lansarea planificată miercuri a rețelei de mare viteză 5G pentru telefoane mobile în jurul aeroporturilor, potrivit unei scrisori obținute de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"O intervenție imediată este necesară pentru a împiedica o importantă perturbare operațională pentru pasageri, transportatori, lanțuri de aprovizionare și livrarea de consumabile medicale esențiale", au scris ei cu două zile înainte de intrarea programată în serviciu a 5G, scrie Agerpres.

VIDEO Sens Giratoriu suspendat la intersecția Predeal - Râșnov. Cât costă și când ar trebui finalizate lucrările CITEȘTE ȘI VIDEO Sens Giratoriu suspendat la intersecția Predeal - Râșnov. Cât costă și când ar trebui finalizate lucrările

Actorii din sectorul aviației din Statele Unite sunt îngrijorați de consecințele 5G asupra avioanelor din cauza posibilelor perturbări ale instrumentelor de bord.

"Într-o zi ca ieri (duminică), peste 1.100 de zboruri și 100.000 de pasageri ar fi supuși la anulări, rerutări sau întârzieri", se tem în special șefii companiilor American Airlines, Delta sau Southwest, dar și cei ai diviziilor aeriene ale giganților din domeniul logisticii FedEx și UPS.

"Având în vedere timpul scurt rămas și importanța acestei calamități economice complet evitabile, vă cerem cu respect să susțineți și să luați toate acțiunile necesare pentru ca rețeaua 5G să fie lansată cu excepția cazurilor în care turnurile sunt prea aproape de pistele aeroporturilor", solicită aceștia guvernului SUA, agenției de securitate a aviației, FAA, și autorității de reglementare în telecomunicații, FCC.

Ei doresc astfel o pauză, "până când FAA poate stabili cum această desfășurare poate fi realizată în siguranță, fără perturbări catastrofale".

La începutul lui ianuarie companiile aeriene au obținut un nou termen, până miercuri, pentru lansarea noilor benzi de frecvență.

Acestea au amenințat, prin intermediul federației lor Airlines 4 America, că vor da în judecată giganții de telecomunicații AT&T și Verizon pentru a obține această întârziere și modificări tehnice în implementarea celei mai recente generații de internet mobil de mare viteză.

Benzile de frecvență de 3,7-3,8 GHz au fost atribuite AT&T și Verizon în februarie 2021, după o licitație de zeci de miliarde de dolari.

Pe fondul preocupărilor legate de potențiale probleme de interferență cu radioaltimetrele din avioane, FAA a emis noi directive care limitează utilizarea acestor dispozitive de bord în anumite situații.

Dar companiile aeriene americane s-au declarat împotriva costurilor potențiale generate și au cerut autorităților să găsească rapid o soluție.

În decembrie, producătorii de avioane Airbus, din Europa, și Boeing, din SUA, și-au exprimat, de asemenea, "îngrijorarea" cu privire la posibilele perturbări ale instrumentelor de la bordul aeronavelor lor de către 5G, într-o scrisoare adresată Departamentului Transporturilor american. 

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
5g
companii aeriene