Companiile din sectorul spațial au atras în primul trimestru investiții de 1,9 miliarde de dolari

Companiile din sectorul spațial au atras în primul trimestru investiții de 1,9 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2021

Companiile din sectorul spațial au atras în primul trimestru investiții de 1,9 miliarde de dolari, potrivit unui raport publicat de firma Space Capital din New York, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Tendința către tranzacții mari a continuat în primul trimestru, primele 10 runde de finanțare reprezentând 77% din totalul investițiilor”, a scris în raport directorul partener al Space Space, Chad Anderson.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Raportul trimestrial al Space Capital împarte investițiile în industrie în trei categorii de tehnologie, scrie News.ro.

Prima, infrastructura, include ceea ce mulți ar considera companii spațiale, cum ar fi firmele care construiesc rachete și sateliți.

Celelalte două categorii sunt aplicațiile și distribuția.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Prima categorie include servicii dependente de spațiu, cum ar fi serviciile de transport sau navigarea, în timp ce celelalte două reprezintă tehnologii terestre, care se conectează la rețele spațiale.

În total, Space Capital urmărește 1.480 de companii, cu o investiții globale cumulate de 186,7 miliarde de dolari, efectuate din din 2012, la nivelul cele trei categorii.

Cea mai mare parte a investițiilor în segmentul infrastructurii spațiale a fost destinată constructorilor de rachete și companiilor de sateliți, cu 1,1 miliarde de dolari și respectiv 900 de milioane de dolari.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Cele mai mari finanțări au fost atrase de SpaceX, de 850 de milioane de dolari,  și de OneWeb, în valoare de 400 de milioane de dolari., a subliniat Space Capital, acestea fiind urmate de  investiții atrase de companiile unicorn ABL Space și Axiom Space.

Anderson consideră că este ”foarte probabil” ca investițiile în infrastructura spațială să depășească 10 miliarde de dolari în acest an, ceea ce ar depăși recordul anului 2020, de 8,9 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
investitii
space capital