CONFIRMARE STB digitalizează procesul de plată a călătoriei în toate mijloacele de transport public

CONFIRMARE STB digitalizează procesul de plată a călătoriei în toate mijloacele de transport public
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2022

Plata călătoriei cu cardul bancar direct în vehicule va fi posibilă în toate mijloacele de transport în comun în perioada următoare în condițiile în care, până acum, această facilitate era disponibilă doar în autobuzele noi Otokar și Mercedes Hibrid.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro a anunțat anterior că Banca Comercială Română (BCR) a câștigat o licitație organizată de Societatea de Transport Bucurști (STB) pentru introducerea sistemului de plată prin POS a titlurilor de călătorie prin centrele de emitere și reîncărcare carduri și automatele de vânzare ale transportatorului public. Estimat la 1,2 milioane de lei, fără TVA, pentru 3 ani, contractul a fost semnat pentru 1,11 milioane de lei, fără TVA.

"Plata cu cardul bancar este cea mai simplă și rapidă modalitate de a achita o călătorie cu mijloacele de transport în comun. Până acum, această facilitate era disponibilă doar în autobuzele noi Otokar și Mercedes Hibrid. Pentru a permite tuturor cetățenilor să își achite rapid și ușor călătoria, chiar dacă nu dețin un card de transport, indiferent de tipul de vehicul utilizat - tramvai, troleibuz sau autobuz de generație veche, STB SA a demarat la finalul anului 2021 procedura de achiziție a acestui serviciu. (...) Termenul de implementare a serviciului de plată cu cardul bancar direct în vehicule este de 180 zile, condiționat și de situația pandemică la nivel internațional ce a afectat piața de componente electronice și implicit numărul mare de echipamente necesare pentru tot parcul STB SA", arată acum STB.

Anunț neașteptat al directorului Ford România: Mă retrag din rolul de director general pentru un an! CITEȘTE ȘI Anunț neașteptat al directorului Ford România: Mă retrag din rolul de director general pentru un an!

Potrivit sursei citate, un alt avantaj al acestei soluții de digitalizare a serviciilor de plată este acela că validatoarele permit atât plata cu cardul bancar, cât și plata cu cardul de transport, scrie Agerpres.

"Utilizatorii noștri așteaptă simplificarea procesului de plată și integrarea tehnologiei în rutina lor zilnică. Ei pot folosi cu ușurință dispozitive ca telefonul mobil sau smartwatch-urile asociale unui card bancar pentru a achita călătoria direct la validatorul din vehicul, fără grija unui card de transport sau deplasarea la un centru de vânzare", a declarat directorul general al STB SA, Adrian Criț.

viewscnt
Afla mai multe despre
stb
plata card
autobuze