CONFIRMARE Volkswagen pierde primul loc, Toyota redevine, după 5 ani, cel mai mare constructor auto mondial

CONFIRMARE Volkswagen pierde primul loc, Toyota redevine, după 5 ani, cel mai mare constructor auto mondial
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2021

Constructorul auto japonez Toyota a trecut în fața rivalului german Volkswagen, redevenind cel mai mare constructor auto mondial, pe fondul unor vânzări mai mari în China și SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro a anticipat schimbarea, relatând, în urmă cu două săptămâni, că Volkswagen Group, cel mai mare constructor de automobile din lume, a coborât sub pragul de 10 milioane de vehicule produse și riscă să-și piardă poziția de lider global, din cauza scăderii vânzărilor cu 15,2%.

Mărcile din cadrul VW Group au vândut 9,3 milioane de automobile în 2020, într-un an puternic afectat atât de pandemia de coronavirus, cât și de schimbările legislative privind emisiile, cu impact pe piața din Europa.

În schimb, în 2020, Toyota a vândut 9,53 milioane de vehicule, în scădere cu 11,3% comparativ cu 2019, dar revine astfel, după 2015, în fruntea clasamentului mondial.

Rezultate BMW România, în 2020: a depășit din nou Mercedes, cu ajutorul lui MINI CITEȘTE ȘI Rezultate BMW România, în 2020: a depășit din nou Mercedes, cu ajutorul lui MINI

Constructorul auto japonez are în portofoliu vehiculele marca Toyota, sedanul Camry, automobilele hybrid Prius și modelele de lux Lexus.

Vânzările sale pe piața din China au crescut cu 10,9%, până la 1,8 milioane de unități, în paralel vânzând 2,1 milioane automobile în SUA, cea mai mare piață a sa.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
masini