Consiliul Concurenței: Administrația Porturilor Maritime s-a angajat că va elabora metodologii transparente

Consiliul Concurenței: Administrația Porturilor Maritime s-a angajat că va elabora metodologii transparente
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2017

Consiliul Concurenței a anunțat marți că supune dezbaterii publice angajamentele formulate de Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța (CN APM) în cadrul investigației privind un posibil abuz de poziție dominantă al acestei companii, iar prin angajamentele propuse, compania urmărește înlăturarea îngrijorărilor concurențiale ce au condus, în 2016, la declanșarea investigației.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Astfel, angajamentele propuse de CN APM se referă la elaborarea unor metodologii transparente, nediscriminatorii și obiective în ceea ce privește modul de stabilire a valorii chiriei și a clauzei de trafic de marfă, respectiv impunerea unui anumit volum de marfă, anual”, arată un comunicat emis de Autoritatea de Concurență, potrivit News.ro.

De asemenea, CN APM nu va mai condiționa eliberarea documentelor necesare desfășurării activității în zona portuară de încheierea contractelor de închiriere a terenului, decât în cazul în care nu sunt îndeplinite anumite cerințele tehnice.

Noi reglementări privind transportul rutier de legume și fructe. Confiscarea produselor ar putea fi eliminată CITEȘTE ȘI Noi reglementări privind transportul rutier de legume și fructe. Confiscarea produselor ar putea fi eliminată

”În același timp, CN APM se angajează să transparentizeze procedurile de eliberare a avizelor și a licențelor de lucru, prin publicarea acestora pe pagina oficială de internet a CN APM, și să elaboreze rapoarte periodice în care să se precizeze care sunt solicitările de avize, stadiul avizării, eventuale motive de respingere și/sau solicitari de completare”, se mai arată în comunicat.

Lucrările de dragaj de întreținere (asigurarea adâncimii apei) vor fi efectuate de CN APM, din fonduri proprii, după ce se consultă cu operatorii economici interesați.

Compania se angajează totodată să se consulte cu operatorii economici din zona portuară pentru actualizarea și revizuirea Master Planului Port Constanța, precum și pentru elaborarea studiilor de fezabilitate ce se vor implementa în baza strategiei de dezvoltare aferentă acestui document.

Observațiile privind angajamentele propuse de CN APM pot fi trimise la Consiliul Concurenței până la data de 27 octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurentei