Constructorul naval american Fincantieri Marinette Marine a început construcția primei nave de coastă MMSC pentru Marina Regală Saudită

Constructorul naval american Fincantieri Marinette Marine a început construcția primei nave de coastă MMSC pentru Marina Regală Saudită
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2019

Constructorul naval american Fincantieri Marinette Marine a început construcția primei nave de coastă Multi-Mission Surface Combatant (MMSC) pentru Marina Regală Saudită, în cadrul unui contract de vânzare de armament, relatează site-ul navaltoday.com.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Ceremonia de începere a construcției navei a avut loc pe 24 octombrie, scrie News.ro.

Renault Group, schimbare bruscă: vrea să se retragă de pe unele piețe și să elimine din modele. \ CITEȘTE ȘI Renault Group, schimbare bruscă: vrea să se retragă de pe unele piețe și să elimine din modele. "Piața se schimbă, trebuie să ne adaptăm!”

Contractorul principal este Lockheed Martin, un număr de patru nave de 4.000 de tone fiind comandate în 2017, în cadrul unui contract extern de vânzare de armament.

Directorul de program pentru International Small Combatants Program Office (PMS 525) al US Navy, Todd Tompkins, a notat că ”în acest șantier care a produs atât de multe variante de nave de luptă costiere US Navy Freedom, MMSC este prima bazată pe o variantă LCS care va fi construită pentru un partener străin”. El a adăugat că ”acest eveniment marchează momentul culminant al anilor de colaborare dintre țările noastre”.

Vânzarea de arme convenită cu Arabia Saudită în 2017 include patru nave MMSC, care vor fi dotate cu sisteme de gestionare a luptei COMBATSS-21, cu cinci radare TRS-4D. De asemenea, navele vor include opt Sisteme de Lansare Verticală (VLS) MK-41 și 532 de rachete cu rază medie de acțiune RIM-162 Evolved Sea Sparrow Missiles (ESSM).

Arabia Saudită a mai solicitat o posibilă vânzare de lansatoare Harpoon și de sisteme MK-15 Mod 31 SeaRAM CIWS și MK-75 76mm OTO Melara Gun Systems.

viewscnt
Afla mai multe despre
fincantieri marinette marine
constructorul naval