Constructorul sud-coreean Ssang-Yong a desemnat potențialul cumpărător, după intrarea în insolvență

Constructorul sud-coreean Ssang-Yong a desemnat potențialul cumpărător, după intrarea în insolvență
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 oct 2021

Ssang Yong, un producător de autombile care nu reușește să-și găsească soluția de redresare, a încheiat procesul de prospectare a pieței pentru ieșirea din procedura de insolvență, după ce a fost pus sub administrare judiciară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un consorțiu format în jurul constructorului sud-coreean Edison Motors, specializat în vehicule comerciale cu propulsie electrică, este potențialul cumpărător preferat de Ssang Yong, în urma deschiderii ofertelor depuse de companiile interesate de achiziție. Constructorul sud-coreean, aflat la al doilea faliment în decurs de 10 ani, susține că intenționează să continue discuțiile cu acest consorțiu și să poată semna o scrisoare de intenție în această lună, „pentru a clarifica detaliile privind prețul de achiziție” precum și alte detalii ale unei posibile tranzacții.

Dacia Spring, în finala concursului european Auto Best, pentru premiul „Best Buy Car 2022”. Șanse foarte mari CITEȘTE ȘI Dacia Spring, în finala concursului european Auto Best, pentru premiul „Best Buy Car 2022”. Șanse foarte mari

Ssang Yong a fost pus sub administrare judiciară în primăvara acestui an, după ce intrase în imposibilitate de plată. Compania fusese salvată de la faliment în 2011 de Mahindra&Mahindra, care a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni printr-o procedură similară celei de acum. Din păcate, investițiile realizate nu au ajutat compania să își găsească drumul către succes.

Chiar dacă este dificil de apreciat un preț corect al companiei în această fază, presa din Coreea de Sud evaluează marca Ssang Yong la circa 700 milioane de euro.

Ultima decizie în privința achiziției sau falimentului va fi luată de judecătorul desemnat să supravegheze compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
ssang yong
faliment ssang yong
vanzare ssang yong