Creștere de peste 60% a vânzărilor de autoturisme electrice și hibrid în România pe primele trei luni ale anului

Creștere de peste 60% a vânzărilor de autoturisme electrice și hibrid în România pe primele trei luni ale anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2018

Vânzările de autoturisme ecologice au crescut cu 62,4%, în primele trei luni din 2018, comparativ cu aceeași perioadă din anul anterior, până la 661 de unități, potrivit datelor Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autoturisme (APIA).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, din totalul de 661 de unități, 201 sunt autoturisme electrice 100%, echivalentul unui salt de până la cinci ori (+390,2%) față de primele trei luni din anul 2017, iar 460 de unități sunt hibride (+25,7%), relatează Agerpres.ro.

Cele mai bine vândute autoturisme hibrid au fost înregistrate de Toyota (395 de unități), iar pe perimul loc în privința celor electrice s-a situat Volkswagen (88 de unități).

Sute de ecotichete, cu subvenție de 10.000 euro, au fost avizate pentru mașini electrice. Mari bănci și companii sunt printre beneficiari CITEȘTE ȘI Sute de ecotichete, cu subvenție de 10.000 euro, au fost avizate pentru mașini electrice. Mari bănci și companii sunt printre beneficiari

Pentru mașinile 100% electrice incluse în programul "Rabla Plus”, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) oferă celor care doresc să-și achiziționeze astfel de mașini o subvenție de 45.000 de lei. Cine dorește o astfel de mașină nu trebuie să fie posesorul unui autoturism cu o vechime mai mare de opt ani, ci poate accesa acest program mergând direct la dealer pentru a intra în posesia unei mașini 100% electrică.

De asemenea, pentru autoturismele hybrid plug-in este acordată  o subvenție de 4.500 de lei. La aceste sume, atât pentru mașinile electrice, cât și pentru cele hybrid plug-in se poate adăuga și suma de 6.500 de lei, reprezentând prima de casare pentru cazul în care beneficiarul își casează mașina veche de cel puțin opt ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
automobile
electrice
hibrid
vanzari
crestere
trei
luni