Dacia, creștere mare a înmatriculărilor în Franța. Vânzările pe primele 10 luni, mai slabe însă decât anul trecut. Posibil un declin în premieră

Dacia, creștere mare a înmatriculărilor în Franța. Vânzările pe primele 10 luni, mai slabe însă decât anul trecut. Posibil un declin în premieră
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 nov 2019

Dacia a înregistrat o creștere mare a înmatriculărilor din Franța în luna octombrie, însă are în continuare o scădere în acest an, comparativ cu 2019. Este posibil ca, după 12 luni, Dacia să înregistreze în premieră un declin pe piața franceză.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Dacia a înmatriculat 12.431 de autoturisme în Franța, în octombrie, un avans mare, de peste 22%, față de octombrie 2018, în contextul introducerii WLTP, anul trecut. Pe ansamblul celor 10 luni care au trecut din acest an, Dacia înregistrează însă întârzieri, având 115.992 autoturisme înmatriculate, față de 118.372 anul trecut. Este o diferență de mai puțin de 3.000 de autoturisme, echivalentul a două procente, care ar putea fi recuperate în noiembrie și decembrie, dacă Dacia păstrează ritmul bun de creștere. În același timp, dacă vânzările din ultimele două luni stagnează la nivelul de anul trecut, atunci Dacia ar putea înregistra pentru prima dată un regres de când vinde mașini în Franța.

Piața franceză de autoturisme a crescut în octombrie cu 8,7%, cu un volum total de 108.989 unități. Creșterea a fost stimulată în special de mărcile grupului Volkswagen (+32%), care anul trecut erau afectate serios de introducerea WLTP.

Grupul Renault, din care face parte Dacia, a crescut cu 19 procente, atât datorită Dacia (22,6%), cât și Renault, care a înmatriculat cu 18% mai multe autoturisme. În același timp, rivalii de la PSA au avut o creștere de numai 0,8%, influențată de scăderea mărcilor Opel și Peugeot. Viitorii parteneri de la FCA au înresigtrat și ei o creștere, susținută de Alfa Romeo, Fiat și Jeep.

VIDEO & FOTO Românii pot comanda noul automobil electric Mazda MX-30 CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Românii pot comanda noul automobil electric Mazda MX-30

Pe cele 10 luni, Grupul Renault are o scădere de 3,2%, cu 453.373 autoturisme, atât Dacia, cât și Renault (-4,1%, 334.773) înregistrând scăderi față de anul trecut. Dacia și-a diminuat cota de piață în acest an, de la 6,45%, la 6,34%.

Înmatriculările din acest an, în Franța, sunt în scădere cu 0,3% față de anul trecut, cu 1,83 milioane de autoturisme.

Înmatriculările totale, autoturisme și vehicule comerciale, ale Dacia, se ridică în acest an la 117.323 unități, în scădere cu 1,8% față de anul trecut, cu o cotă de piață de 5,27%, în scădere față de 5,39%.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia inmatriculari franta
piata auto franta