Dacia, cu ofertă de plecare voluntară către angajați, plătește francezilor dividende record

Dacia, cu ofertă de plecare voluntară către angajați, plătește francezilor dividende record
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 27 iun 2022

Automobile Dacia, parte a grupului francez Renault, va distribui dividende în sumă de 472,6 milioane lei, reprezentând aproape întregul profit net raportat pentru anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În plus, tot către dividende va fi direcționată rezerva din profitul reinvestit, aferentă perioadei 2014-2017, în sumă de 821,1 milioane lei, ca și rezultatul reportat provenind din surplusul de reevaluare, urmare a trecerii de la metoda contabilă bazată pe reevaluare la metoda costului istoric, în sumă de 206,9 milioane lei.

Valoarea totală a dividendelor ce urmează a fi repartizate în acest an urcă astfel la un record de 1,5 miliarde lei, conform datelor analizate de Profit.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală

Automobile Dacia este controlată 99% de grupul francez Renault.

Automobile Dacia a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 21,4 miliarde lei și un profit net de 498 milioane lei, marcând astfel un reviriment după prăbușirea din anul precedent, pe fondul pandemiei, a anunțat anterior Profit.ro.

Începând cu 16 decembrie 2020, compania face obectul unei inspecții fiscale, control încă în curs de desfășurare, era arătat.

Recent, Automobile Dacia a transmis angajaților din uzina de la Mioveni un plan de plecări voluntare, care ar avea ca scop „ameliorarea perfomanțelor companiei”. Mișcarea a fost explicată de companie pentru Profit.ro AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
vanzari dacia
vanzari renault