Dacia Sandero și Tesla Model 3, vedetele pieței auto din Europa

Dacia Sandero și Tesla Model 3, vedetele pieței auto din Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 iul 2021

Topul celor mai vândute automobile din Europa în luna iunie are două modele care pot fi considerate vedete în acest moment: Dacia Sandero, modelul românesc care reușește în sfârșit să revină în acest clasament după perioada de criză, și Tesla Model 3, un automobil complet electric care reușește să depășească rivali puternici, cu sau fără combustie, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Datele privind înmatriculările autoturismelor din Europa, în luna iunie, colectate de Jato Dynamics, au adus o surpriză plăcută pentru marca Dacia, datorită volumului mare de unități Sandero înmatriculate în țările europene. Cele 22.764 de autoturisme înregistrate de Dacia cu modelul Sandero reprezintă o creștere de 10% față de volumul din iunie 2020 și apropie la doar 2 procente acest model de vânzările din 2019. Hatchbackul produs în România și Maroc a fost depășit în luna iunie doar de VW Golf, care rămâne cea mai vândută mașină din Europa, cu peste 27.000 de unități înmatriculate, și de Tesla Model 3, care a urcat din nou în clasament, ca urmare a livrărilor masive făcute în vestul Europei în luna a șasea.

Oficial Renault: Dacia nu va deveni electrică mai devreme de 2026 - 2028. Strategia pregătită pentru electrificarea mărcii Dacia CITEȘTE ȘI Oficial Renault: Dacia nu va deveni electrică mai devreme de 2026 - 2028. Strategia pregătită pentru electrificarea mărcii Dacia

În urma celor trei modele se află Renault Clio, Fiat 500, Toyota Yaris, VW T-Roc, care este astfel cel mai vândut SUV din Europa, Opel Corsa, Renault Captur și VW Polo. Dacia Duster nu a mai reușit să atragă la fel de mulți clienți, precum înainte de pandemie, astfel că nu a mai „prins” primele 10 locuri.

În ceea ce privește automobilele electrificate, avem două clasamente diferite, în care situația s-a modificat față de lunile anterioare. La hibridele plug-in, lider este Ford Kuga, care domină în acest moment segmentul din care face parte, fiind urmat de Audi A3, Peugeot 3008 și BMW Serie 3. La capitolul full-electric, Tesla Model 3 este lider incontestabil, cu un volum imens în comparație cu competitorii săi. Al doilea clasat, Renault Zoe, cunoaște un reviriment al vânzărilor, chiar dacă a înregistrat de cinci ori mai puține mașini vândute decât modelul american. Cele două modele ale VW, ID.3 și ID.4 rămân în top și ele, fiidn urmate de un alt model al grupului VW, Skoda Enyaq. Mai sunt în top Fiat 500, Hyundai Kona, Kia Niro, Peugeot 208 și MG ZS, proaspăt intrat în rândul celor mai vândute modele electrice.

Potrivit cifrelor JATO, piața auto din Europa este încă la un nivel redus în comparație cu 2019, cu 23%, chiar dacă a crescut cu 27% față de volumul de anul trecut. Pe primele șase luni, numărul total al autoturismelor înmatriculate în Europa a fost de 6,41 milioane, din care 1,27 milioane au fost înregistrate în luna a șasea. Procentul de vehicule electrice a urcat spectaculos în acest an la 18% din totalul vânzărilor, în timp ce benzina a scăzut la 58%, lar dieselul la numai 21%. Cel mai probabil, anul viitor vom asista la o premieră: vehiculele electrificate vor fi pentru prima dată mai multe decât cele diesel.

viewscnt
Afla mai multe despre
cele mai vandute masini
inmatriculari europa
dacia sandero
tesla model 3
clasament masini