Daimler cumpără compania olandeză de leasing auto Athlon Car Lease pentru 1,1 miliarde euro

Daimler cumpără compania olandeză de leasing auto Athlon Car Lease pentru 1,1 miliarde euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 iul 2016

Daimler Financial Services, divizia de servicii financiare a grupului german Daimler, a achiziționat compania de leasing auto Athlon Car Lease International de la grupul olandez De Lage Landen (DLL) în schimbul a 1,1 miliarde de euro, a anunțat, vineri, producătorul Mercedes-Benz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania rezultată în urma tranzacției va administra un parc de aproximativ 340.000 de mașini și va opera sub marca Athlon, se arată într-un comunicat al Daimler.

Grupul german estimează că tranzacția va fi finalizată în ultimul trimestru al acestui an.

Dragu: Discutăm cu Daimler deschiderea unei noi investiții în România CITEȘTE ȘI Dragu: Discutăm cu Daimler deschiderea unei noi investiții în România

Athlon Car Lease International este parte a grupului DLL, deținut de banca olandeză Rabobank. Compania administrează un parc de 250.000 autovehicule în 11 țări europene, printre care Franța, Belgia, Germania, Italia, Olanda și Polonia.

Daimler este unul dintre cei mai jucători pe piața auto mondială, cu venituri anuale de peste 149 miliarde de euro și 284.000 de angajați. În România, grupul german deține companiile Star Transmission și Star Assembly, unde lucrează peste 1.800 de angajați.

La începutul lunii aprilie, Daimler a inaugurat o nouă fabrică auto în Sebeș, județul Alba, unde produce cutia de viteză 9G Tronic, cu nouă trepte, despre care nemții spun că este special proiectată să optimizeze consumul de combustibil.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
athlon car lease
achizitie
investitie
leasing auto