Daimler vrea economii de 6 miliarde de euro la Mercedes-Benz, până în 2021

Daimler vrea economii de 6 miliarde de euro la Mercedes-Benz, până în 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2019

Grupul german Daimler vrea să realizeze economii de 6 miliarde de euro la divizia de automobile Mercedes-Benz și de alte 2 miliarde de euro la divizia Daimler Trucks, a relatat joi revista Manager Magazin, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții Daimler au refuzat să comenteze cifrele și articolul publicat de Manager Magazin, scrie News.ro.

Incidente la protestul din Piața Victoriei: Doi taximetriști au aruncat cu ouă către un taxi cu clienți al cărui șofer nu participa la acțiune, iar un protestatar și un șofer și-au adresat injurii CITEȘTE ȘI Incidente la protestul din Piața Victoriei: Doi taximetriști au aruncat cu ouă către un taxi cu clienți al cărui șofer nu participa la acțiune, iar un protestatar și un șofer și-au adresat injurii

Economiile sunt avute în vedere de Ola Kaellenius, care în luna mai va deveni director general al Daimler, a relatat publicația, fără să menționeze sursa informației.

În luna februarie, Daimler a anunțat că va lua măsuri de reducere a costurilor, după o scădere de 22% a profitului operațional îm trimestrul patru, care a fost afectat de războaiele comerciale, de creșterea cheltuielilor pentru dezvoltarea de automobile electrice și declinul cererii.

Potrivit Manager Magazin, aproximativ 30.000 de automobile Mercedes-Benz cu defecțiuni la sistemele electronice au fost fabricate la fabrica din Tuscaloosa, Alabama, necesitând remedieri costisitoare și întârzieri.

Întârzierea producției la Tuscaloosa a provocat o scădere a veniturilor de circa 2 miliarde de euro și ar putea reduce profitul din primul trimestru cu o jumătate de miliard de euro, a relatat revista.

Daimler va publica rezultatele financiare aferente primului trimestru pe 26 aprilie.

Grupul intenționează ca vehiculele sale să nu mai genereze emisii de dioxid de carbon, până în 2040, potrivit Manager Magazin.

Pe de altă parte, Daimler nu va mai continua proiectele comune cu Renault și Nissan, punând capăt colaborării cu cei doi producători auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
mercedes-benz