Designerul care a creat BMW X5 și X6 va fi șef de styling la Kia, după ce a lucrat patru ani la Great Wall Motors

Designerul care a creat BMW X5 și X6 va fi șef de styling la Kia, după ce a lucrat patru ani la Great Wall Motors
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 sep 2017

Kia Motors a angajat un alt designer european, care s-a făcut remarcat  la BMW, desenând celebrele X5 și X6, pentru a contribui la dezvoltarea mărcii, inclusiv pe piața din China, unde cunoaște un declin puternic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Kia Motors a anunțat că Pierre Leclercq, fost designer la BMW și șef al designului la Great Wall Motors, din 2013, va face parte din echipa de design a mărcii ca șef de styling.

Pierre Leclercq este cunsocut pentru două dintre proiectele celebre ale mărcii BMW, X5 și X6, dar și pentru faptul că a fost șef al designului diviziei M a bavarezilor. În 2013, Leclercq a fost angajat de compania chineză Great Wall Motors, ca șef al designului, fiind responsabil cu relansarea acestei mărci la nivel global. Printre modelele pe care le-a creat se numărăr Haval H6, care arată suficient de atractiv pentru un automobil chinezesc. La acel moment, Leclercq spunea că nu-i place să se îndrăgostească de un business card, ci este mai importantă munca pe care o face. „Nu am fost un designer nefericit la BMW, dar am fost impresionat la Great Wall de uzina care era capabilă să producă 1 milion de vehicule pe an, când noi, la BMW produceam 1,8 milioane de vehicule la toate facilitățile noastre”, a spus Leclercq la acel moment.

Kia Motors se află în plin proces de extindere a gamei sale cu tot mai multe SUV-uri, pentru a face față cererii imense a piețelor. În mod particular, piața din China nu este una foarte dinamică pentru marca coreeană, atât din cauza conflictelor China – Coreea de Sud, cât și din cauza lipsei unor produse - cheie.

„Leclercq este unui dintre designerii-vedetă care au experiență pe toate piețele majore de automobile, incluzând Europa, SUA și China”, se arată în comunicatul oficial al celor de la Kia.

Cealaltă marcă din grup, Hyundai, a anunțat recent că l-a angajat pe Simon Loasby, fost director al VW China, ca șef al designului pentru produsele din China.

Pierre Leclercq, cetățean belgian, va începe activitatea la Kia chiar din septembrie, va avea biroul la Seul, alături de șeful său, Petere Schreyer, vicepreședinte pentru design al grupului Hyundai și șeful centrului de design Kia din Coreea, Youn Seon-ho. El va fi responsabil cu strategia de design pe termen lung și se va ocupa și de cooperarea centrelor de design ale mărcii din Europa, China și Coreea. 

Designerul care a creat BMW X5 și X6 va fi șef de styling la Kia, după ce a lucrat patru ani la Great Wall Motors

viewscnt
Afla mai multe despre
kia
pierre leclercq
design