Din fugar, invitat special: Carlos Ghosn va participa la Congresul Mondial al industriei auto

Din fugar, invitat special: Carlos Ghosn va participa la Congresul Mondial al industriei auto
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 feb 2020

Carlos Ghosn, fostul președinte al Renault și Nissan, evadat din Japonia în Liban, în timp ce se afla sub control judiciar, a fost invitat și va participa la Congresul Mondial Auto, din luna martie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Automotive News, cea mai mare publicație din industria auto, a anunțat că la Congresul Mondial pe care îl organizează în Detroit, în luna martie, invitații îl vor avea alături pe Carlos Ghosn, fugarul executiv care era considerat, cu numai un an și jumătate în urmă, cel mai performant lider al industriei auto. El va acorda un interviu de la sediul său din Liban, transmis în direct în sala în care se va derula congresul. Carlos Ghosn are un mandat de arestare pe numele său, emis de procurorii japonezi și mai multe procese penale și civile care îl așteaptă în Japonia, sub mai multe acuzații de fraudă și abuz în serviciu. Nissan a anunțat, de altfel, că îl dă în judecată pe Ghosn pentru a-și recupera daunele suferite în urma arestării sale, cerând 90 de milioane de euro despăgubiri. Între Liban, țara care îl găzduiește în acest moment, și Japonia se derulează negocieri privind extrădarea lui Ghosn. Liban, țară al cărei cetățean este Ghosn, dorește să îi fie transferate toate procesele în care este judecat fostul lider al Alianței Renault Nissan.

Anunț oficial: Salonul Auto din Geneva, anulat. Autoritățile elvețiene au interzis evenimentele cu peste 1.000 de persoane. CITEȘTE ȘI Anunț oficial: Salonul Auto din Geneva, anulat. Autoritățile elvețiene au interzis evenimentele cu peste 1.000 de persoane.

Carlos Ghosn a fugit din Japonia ascuns într-o cutie de instrumente muzicale, la bordul unui avion privat, traversând două continente. El a pierdut, odată cu această evadare, circa 14 milioane de dolari, cauțiuni plătite sistemului de justiție din Japonia, ca garanție că nu va fugi. Fuga în sine ar fi costat, de altfel, potrivit evaluărilor unor specialiști în securitate, o sumă echivalentă cu cauțiunea.

Carlos Ghosn locuiește în Liban în propria casă, însă procurorii libanezi i-au confiscat pașaportul francez, singurul pe care îl mai deținea.

Între timp, Ghosn a dat în judecată Nissan și Mitsubishi, cerând 15 milioane de euro despăgubiri pentru că respectivele companii au dezvăluit documente privind demiterea sa, încălcând astfel legislația olandeză privind drepturile angajaților.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi