Directorul general STB : Vom fi în imposibilitatea de a plăti salariile, utilitățile, furnizorii. În traseu sunt acum180 de vehicule, majoritatea troleibuze și tramvaie. Curentul electric nu poate fi stocat

Directorul general STB : Vom fi în imposibilitatea de a plăti salariile, utilitățile, furnizorii. În traseu sunt acum180 de vehicule, majoritatea troleibuze și tramvaie. Curentul electric nu poate fi stocat
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2022

Directorul general al Societății de Transport București, Adrian Criț, face din nou apel către angajații societății „să nu mai dea crezare” liderului principalului sindicat din societate, Vasile Petrariu, consilier general PSD, Criț arătând că, cu fiecare zi în care protestul angajaților STB continuă, situația financiară a societății devine mai dificilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Rog angajații să nu mai dea crezare acestui lider care a dovedit faptul că nu e coerent în ceea ce face, e implicat în tot ceea ce înseamnă acțiuni ilegale și nu respectă legea. Rog instituțiile statului să intervină astfel încât sentința Tribunalului București să fie pusă în executare. Aștept cu deschidere propuneri de la angajați, confirm că acest Contract Colectiv de Muncă este valabil conform legii și pentru angajați confirm că voi face orice pentru ca această societate să poată funcționa în continuare, dar așa cum spuneam și ieri, patru zile de grevă micșorează veniturile societății vom fi în imposibilitatea de a plăti salariile, de  a plăti utilitățile, de a plăti furnizorii”, a declarat Adrian Criș duminică după amiază.

Directorul STB a precizat că duminică dimineață șase conducători de troleibuz de la depoul STB Berceni care au ieșit pe teren „s-au întors tremurând din traseu și vor să intre în depou”, pentru că asupra lor s-au pus „presiuni” din partea liderilor sindicali pentru a nu ieși de pe traseu.

Petrariu, liderul de sindicat STB: Ne-au făcut plângere penală și ieri, astăzi și până marți suntem chemați la Poliție. E ciudat că în zi de sărbătoare se mobilizează toată lumea la indicația primarului general CITEȘTE ȘI Petrariu, liderul de sindicat STB: Ne-au făcut plângere penală și ieri, astăzi și până marți suntem chemați la Poliție. E ciudat că în zi de sărbătoare se mobilizează toată lumea la indicația primarului general

„În momentul de față, în traseu sunt aproximativ 180 de vehicule, majoritatea dintre ele fiind troleibuze și tramvaie. Ne punem întrebarea de ce? Pentru că știți prea bine, curentul electric e o energie care nu poate fi stocată. Pentru că, urmare a unui audit , s-a descoperit ceva și pentru că unii dintre responsabilii acestei greve ilegale, cu interese în tot ceea ce înseamnă transport cu autobuzul. Au provocat angajații să nu își facă treaba. (...)  Directorul de la transport auto a făcut o evaluare vizavi de tot ceea ce se întâmplă cu supraconsumul de combustibil și cu alte aspecte din zona de transport cu autobuzul și acest lucru va fi mult mai bine dezvoltat într-o evaluare”, a adăugat Criț.

Directorul STB mai spune că, deși a încercat în repetate rânduri un dialog, „niciodată sindicatul nu dorește și nu și-a dorit ca realitatea să fie pusă pe masă”, el arătând că există imagini în care liderii de sindicat sau „persoane afiliate lor” distrug bunurile societății. El susține că actuala situație ar trebuie rezolvată „probabil prin mediere”.

„Sunt deschis discuțiilor și accept orice idei. Nu vreau ca șantajul unui lider de sindicat să fie considerat bază pentru alte posibile greve de genul acesta. Acesta e lucrul care mă face în momentul de față să zic: da, noi trebuie să continuăm cu eficientizarea aceste societăți. În management nu mai trebuie să fie implicat sindicatul, sindicatul trebuie să se ocupe de drepturile angajaților”, mai spune Criț.

Acesta a menționat că „o evaluare completă a ceea ce s-a întâmplat” va fi făcută zilele viitoare.

Greva STB continuă. Mai mulți angajați protestează la Autobaza Titan. 25% din parcul auto se află în trafic CITEȘTE ȘI Greva STB continuă. Mai mulți angajați protestează la Autobaza Titan. 25% din parcul auto se află în trafic

„Cert este următorul lucru: ne vom îndrepta atenția împotriva celor care provocat această grevă ilegală. (...) Legea trebuie respectată. Așa cum noi, ca și management respectăm legea, tot așa reprezentanții sindicatului trebuie sa știe că România este un stat care trebuie să fie guvernat. Vom identifica persoanele responsabile, vom declanșa cercetarea disciplinară a celor care au declanșat această grevă”, a adăugat Criț.

Directorul STB a menționat că acei conducători de vehicule care intră pe traseu beneficiază „de clemență”, conform hotărârii Consiliului de Administrație de sâmbătă, în condițiile în care aceștia nu sunt implicați „în alte fapte de natură penală”.

Criț atrage atenția asupra faptului că cele aproximativ 180 de mijloace de transport în comun care au iesit pe traseu sunt tramvaie sau troleibuze, vehicule alimentate cu energie electrică, el menționând, în acest context, că electricitatea la STB „nu poate fi stocată”.

Duminică dimineață câteva sute de angajați ai STB s-au adunat la autobaza Titan, încă de la primele ore ale zilei, atunci când ar fi trebui să iasă pe traseu, în timp ce unii dintre colegii lor au ieșit la lucru, conform programului. Salariații prezenți la autobaza Titan au cerut demisia directorului general Adrian Criț.

Liderul principalului sindicat din Societatea de Transport București Vasile Petrariu, consideră „ciudat” faptul că el și colegi ai săi au fost chemați să dea declarații, inclusiv în weekend, în contextul sesizărilor penale făcute ca urmare a grevei care a fost declarată ilegală de către instanța de judecată.

Petrariu susține că el și unii dintre colegii săi au fost chemați la audieri, la organe de cercetare penală, arătându-se nemulțumit de celeritatea cu care anchetele deschise în urma protestului se derulează.

„Ne-au făcut plângere penală și ieri, astăzi și până marți suntem chemați la Poliție. (...) E foarte ciudat să constați că în zi de sărbătoare se mobilizează toată lumea la indicația primarului general - că el s-a exprimat la televizor - și să cerceteze”, a declarat Vasile Petrariu. Liderul de sindicat a precizat că el a fost chemat la audieri marți, la ora 11:00.

viewscnt
Afla mai multe despre
greva stb
adrian crit
pierderi
energie electrica