Efect Brexit: Honda închide uzina din Marea Britanie, 3.500 de locuri de muncă vor fi desființate

Efect Brexit: Honda închide uzina din Marea Britanie, 3.500 de locuri de muncă vor fi desființate
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2019

Constructorul auto japonez Honda urmează să anunțe în scurt timp decizia de a închide singura sa uzină din Marea Britanie în anul 2022, o decizie care va duce la pierderea a 3.500 de locuri de muncă, a declarat luni pentru Reuters un deputat britanic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia celor de la Honda de a închide uzina de la Swindon, care potrivit presei britanice ar urma să fie anunțată în mod oficial marți dimineața, este o nouă lovitură pentru Guvernul de la Londra care se luptă să mențină atractivitatea țării în pofida turbulențelor provocate de Brexit și a incertitudinilor care există în mediul industrial cu privire la consecințele ieșirii din UE fără un acord, arată Agerpres.

În urmă cu doar două săptămâni, un alt constructor auto japonez, Nissan, a provocat o surpriză prin anunțul că renunțat la planurile privind construcția modelului crossover X-Trail la uzina sa de la Sunderland (nord-estul Marii Britanii). Nissan, Honda și un al treilea producător nipon Toyota, sunt responsabile împreună pentru aproape jumătate din automobilele construite în Marea Britanie.

Pe lângă Brexit, sectorul auto din Marea Britanie se confruntă cu numeroase provocări, precum scăderea vânzărilor de automobile diesel sau încetinirea pieței auto chineze. La începutul anului, producătorul auto britanic Jaguar Land Rover a anunțat că va renunța la 4.500 de locuri de muncă, adică 10% din efective. La rândul său grupul american Ford va renunța la 1.000 de locuri de muncă din Marea Britanie, în cadrul unui amplu plan de restructurare a operațiunilor din Europa.

Recent a fost anunțat că Honda și-a propus să-și facă stocuri, inclusiv de mașini, pe care să le expedieze din Marea Britanie înainte de Brexit, pentru a evita eventualele blocaje care vor fi provocate de ieșirea Marii Britanii de pe piața UE.

FOTO Noul Audi Q3, lansare pe piața din România CITEȘTE ȘI FOTO Noul Audi Q3, lansare pe piața din România

Anterior, Honda anunțase că va opri producția din Marea Britanie 6 zile, pentru a aștepta să treacă furtuna Brexit, care va da peste cap întreg lanțul de producție.

Mai mulți constructori au declarat că se așteaptă la blocaje ca urmare a Brexit, în special din cauza introducerii formalităților vamale. Cei de la BMW au făcut traininguri intensive cu angajații și distribuitorii pentru a se descurca în procedurile vamale. În același timp, Nissan a anunțat că a decis să nu mai producă SUV-ul X-trail în Marea Britanie, din cauza Brexit.

viewscnt
Afla mai multe despre
honda
brexit
concediati
angajati
masini
auto