Efecte Brexit: Nissan decide luna viitoare dacă noul Qashqai va fi produs în Marea Britanie

Efecte Brexit: Nissan decide luna viitoare dacă noul Qashqai va fi produs în Marea Britanie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 oct 2016

Nissan va decide în noiembrie dacă noul model Qashqai va fi produs la fabrica japonezilor din Sunderland, nordul Angliei, a declarat vineri Carlos Ghosn, șeful companiei nipone și al alianței Renault-Nissan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ghosn s-a întâlnit recent cu premierul britanic Theresa May pentru discuții privind viitorul investițiilor Nissan în Marea Britanie în contextul Brexitului. Potrivit șefului Nissan, guverntul britanic a indicat că va fi "extrem de atent" în ceea ce privește menținerea fabricii din Sunderland la un nivel competitiv după Brexit, scrie Reuters.

Luna trecută, Ghosn a cerut asigurări de la Guvernul Marii Britanii că producătorul auto nipon va fi compensat în eventualitatea în care “divorțul” de Uniunea Europeană va duce la impunerea de taxe pentru exporturile de mașini.

Directorul general al Renault-Nissan a fost numit președintele Mitsubishi CITEȘTE ȘI Directorul general al Renault-Nissan a fost numit președintele Mitsubishi

Deși premierul May susține că Regatul Unit va “face un succes din Brexit”, investitorii sunt îngrijorați că vor trebui să plătească taxe pentru exporturile de produse după ieșirea din UE, în special în lumina comentariilor mai multor lideri europeni, care au declarat că Marea Britanie nu va beneficia de favoruri.

"Nu cerem niciun avantaj (de la Guvern), însă nici nu vrem să ne pierdem din competitivitate. Cât timp am această garanție (…) pot privi cu mai multă relaxare viitorul fabricii de la Sunderland", a explicat Ghosn vineri.

Fabrica Nissan din Sunderland acoperă aproape o treime din producția de automobile a Marii Britanii.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
qashqai
sunderland
marea britanie
brexit
carlos ghosn