Emiratele Arabe vor investi 13 miliarde dolari în dezvoltarea rețelei feroviare. Trenurile de pasageri vor rula cu 200 km/h

Emiratele Arabe vor investi 13 miliarde dolari în dezvoltarea rețelei feroviare. Trenurile de pasageri vor rula cu 200 km/h
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2021

Emiratele Arabe Unite au anunțat etapele următoare pentru dezvoltarea unei rețele feroviare care să cuprindă aproape tot teritoriul țării și să ajungă la 1.200 km. Planurile sunt ca în 2030 să se ajungă la peste 35 de milioane de călătorii făcute anual, s-a construit deja o linie pentru trenurile de marfă și vor urma și linii pentru pasageri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Până în 2030 planul este ca rețeaua să ajungă la 1.200 km, iar trenurile de pasageri să poată atinge 200 km/h și să conecteze 11 orașe ale țării, inclusiv Dubai și Abu Dhabi, scrie Hotnews.ro

VIDEO & FOTO Renault elimină Kadjar și anunță cu ce îl va înlocui „Este un nume care invită la călătorie.” CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Renault elimină Kadjar și anunță cu ce îl va înlocui „Este un nume care invită la călătorie.”

Emiratele Arabe au aproape 10 milioane de locuitori, iar suprafața este de 83.000 mp, de trei ori mai puțin decât România.

Planul este ca trenurile să facă 50 de minute de la Abu Dhabi la Dubai (pe șosea sunt 140 km și drumul durează o oră și jumătate) și 100 de minute de la Abu Dhabi la Fujairah (pe șosea sunt 250 km și drumul durează peste două ore și jumătate.

Prima etapă a rețelei feroviare din Emirate a fost terminată în 2016 și a constat într-o linie de 264 km către portul Ruwais, linie care transportă substanțe chimice.

A doua etapă va completa cu 605 km actuala linie de coastă, până aproape de granița cu Arabia Saudită.

Lucrul la această etapă a început în 2018 și 70% din proiect a fost gata în doi ani.

A treia etapă va consta în construcția unor sisteme de tip ”light rail” în orașele mari și în legarea acestor sisteme de linia feroviară principală de pasageri, pentru a impulsiona și mai mult călătorii să folosească trenul.

viewscnt
Afla mai multe despre
emiratele arabe
trenuri