Fiat Chrysler recheamă peste 5,3 milioane de vehicule din America de Nord, din cauza unui defect la sistemul de pilot automat

Fiat Chrysler recheamă peste 5,3 milioane de vehicule din America de Nord, din cauza unui defect la sistemul de pilot automat
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2018

Fiat Chrysler Automobiles a anunțat vineri că va rechema peste 5,3 milioane de vehicule de pe piața nord-americană, din cauza unui defect care ar putea împiedica șoferii să dezactiveze sistemul de pilot automat, compania avertizând proprietarii să nu folosească funcția respectivă până când nu vor primi actualizări ale softului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul de automobile italo-american a precizat că nu au avut loc răniri sau accidente legate de această rechemare, dar a precizat că a fost informat despre un caz al șoferului unui automobil închiriat Dodge Journey, fabricat în 2017, care nu a putut să dezactiveze sistemul de pilot automat, scrie agenția americană, citată de News.ro.

Fiat Chrysler, care în 2015 a fost amendat de autoritățile de reglementare din SUA cu 175 de milioane de dolari din cauza deficiențelor de siguranță, nu a precizat cât va costa rechemarea.

Administrația pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzile Naționale (NHTSA) a anunțat vineri că încurajează proprietarii de vehicule să respecte avertismentul de a nu folosi sistemul de pilot automat până când vehiculele incluse în campania de rechemări vor fi reparate.

CONFIRMARE Ford va lansa în producție un al doilea model la fabrica din Craiova. Surse: posibil un crossover de mici dimensiuni CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Ford va lansa în producție un al doilea model la fabrica din Craiova. Surse: posibil un crossover de mici dimensiuni

Rechemarea include 4,8 milioane de vehicule din Statele Unite și 490.000 din Canada.

Acțiunile Fiat Chrysler au scăzut vineri cu 2% în urma informațiilor.

Rechemarea include un grup de vehicule cu motoare pe benzină, cu transmisii automate, modele fabricate în perioada 2014-2019.

Între vehiculele rechemate se află Chrysler 200, Chrysler 300, Chrysler Pacifica, Dodge Charger, Dodge Challenger, Dodge Journey, Dodge Durango, Jeep Cherokee, Jeep Grand Cherokee, Jeep Wrangler and Ram 1500, 2500 and 3500 pickup trucks and Ram 3500/4500/5500 cab chassis trucks.

viewscnt
Afla mai multe despre
rechemare auto
fiat chrysler
pilot automat