Fiat Chrysler și-a îmbunătățit estimarea de profit anual, după rezultatele bune din trimestrul trei

Fiat Chrysler și-a îmbunătățit estimarea de profit anual, după rezultatele bune din trimestrul trei

Sursa foto: Wellesenterprises | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2016

Fiat Chrysler și-a îmbunătățit estimarea de profit anual pentru a doua oară în 2016, după ce a obținut o creștere puternică a rezultatului operațional în trimestrul al treilea, susținută de cererea mare pentru SUV-urile Jeep, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Al șaptelea mare producător auto din lume a anunțat că profitul înainte de dobânzi și taxe (EBIT) a urcat cu 29% în trimestrul al treilea, la 1,5 miliarde de euro, peste estimările medii ale analiștilor, de 1,4 miliarde de euro, scrie News.ro.

Rezultatul exclude costuri de 159 de milioane de euro provocate de campaniile de rechemări.

Vânzările au stagnat la 26,8 miliarde de euro, fiind sub așteptările analiștilor, de 27,5 miliarde de euro.

VIDEO Uber a realizat primul transport de marfă cu un camion fără șofer: 45.000 de cutii de bere CITEȘTE ȘI VIDEO Uber a realizat primul transport de marfă cu un camion fără șofer: 45.000 de cutii de bere

Acțiunile Fiat Chrysler listate la Milano sunt în creștere cu 3,1%.

Producătorul auto anticipează pentru acest an un profit EBIT de peste 5,8 miliarde de euro, peste estimarea anterioară de minim 5,5 miliarde de euro.

Fiat Chrysler nu a modificat previziunile pentru vânzări și datorii.

Marja de profit în America de Nord a crescut la 7,6%, de la 6,7% anul trecut, dar este cu mult sub cea de 11,2% raportată marți de General Motors.

America de Nord a reprezentat în trimestrul al treilea 85% din profitul trimestrial al Fiat Chrysler, reflectând cererea mare pentru SUV-uri Jeep și vehicule pickup, dar analiștii rămân îngrijorați că cererea s-ar putea să fi atins nivelul maxim.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler