Ford anunță investiții record și va deschide prima sa uzină auto nouă din SUA din ultimele decenii

Ford anunță investiții record și va deschide prima sa uzină auto nouă din SUA din ultimele decenii
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2021

Ford a anunțat unul dintre cele mai mari planuri de investiții din istoria sa în SUA, obiectivul fiind ca după 2025 producția anuală de vehicule electrice să treacă de un milion de unități.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania va deschide prima uzină nouă din ultimele decenii în SUA și va investi 7 miliarde dolari, iar compania parteneră SK Innovation va construi trei fabrici de baterii pentru mașini electrice, după investiții totale de 4,4 miliarde dolari, scrie Hotnews.ro.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Planul va genera 11.000 de noi locuri de muncă, iar cele trei fabrici vor construi anual baterii pentru mai bine de un milion de mașini electrice.

Foarte puține uzine auto noi au fost construite în SUA în ultimele decenii: o uzină Volvo în South Carolina și una a Jeep, în Detroit.

Șeful Ford spune că a decis să dea undă verde acestui plan și fiindcă publicul s-a declarat interesat de modele electrice precum Mustang Mach-e.

Ford anunțase un plan de investiții totale în valoare de 30 miliarde dolari pe plan mondial pentru electrificarea gamei până în 2025 și o parte din bani au fost investiți deja.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Ford a descris investiția ca fiind cea mai mare de sine stătătoare din istoria de 118 ani a companiei. Uzina de asamblare va fi construită în statul Tennessee, iar uzinele de baterii ale SK Innovation vor fi construite în statul Kentucky (două dintre ele) și Tennessee (una).

Ford are o valoare de piață de 56 miliarde dolari, în timp ce Tesla Motors este evaluată la 800 de miliarde și va produce anul acesta 800.000 de mașini.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
masini