Ford Puma a depășit în premieră Dacia Sandero în vânzări. Modelul de la Mioveni a ieșit din Top 10

Ford Puma a depășit în premieră Dacia Sandero în vânzări. Modelul de la Mioveni a ieșit din Top 10
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 iun 2022

Dacia Sandero a dispărut din clasamentul celor mai vândute automobile din Europa, în luna mai, după ce rivalele sale au înregistrat creșteri pe linie. Cele mai agresive creșteri au fost cele ale modelelor Stellantis, care ocupă top 3 cu trei mărci diferite. Sandero se află acum pe locul 2, după 5 luni, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cele mai vândute automobile din Europa, în luna mai, au fost Peugeot 208, cu 18.254 de unități, Opel Corsa, cu 18,166 unități, și Fiat 500, cu 17.790 de unități, potrivit analizelor Jato Dynamics. Stellantis și-a adjudecat astfel primele poziții în clasamentul vânzărilor și a dat un important semnal al revenirii din criza de semiconductori. Toate cele trei modele au înregistrat creșteri, primele de 15 și 16 procente, al treilea de 1%, pe fondul unor scăderi ale celorlalte concurente.

Între rivalii celor trei modele se află și Dacia Sandero, un model care în acest an a ocupat locuri de top în primele patru luni ale anului, 1, 2 sau 3, dar care în mai a înregistrat o scădere importantă. Potrivit datelor oficiale de vânzări ale Renault Group, analizate de Profit.ro, Dacia Sandero a vândut numai 12.427 de unități în primele 5 luni ale anului, în Europa, ceea ce reprezintă o scădere de 14 procente, față de anul trecut. Față de luna anterioară, Sandero a avut un volum comparabil, 12.913 unități, însă avansul mare al celorlalte modele din piață a lăsat în urmă automobilul produs la Mioveni.

Practic, primele 10 cele mai vândute mașini din Europa, în luna mai, au avut mai multe exemplare vândute decât Sandero. Toyota Yaris, pe locul 10, a înregistrat un volum de 12.515, deasupra sa fiind clasat, pe locul 9, celălalt model fabricat în România, Ford Puma, cu 13.418 unități.  Pe celelalte locuri s-au aflat Ford Kuga, Fiat Panda, Hyundai Tucson, VW Golf și VW T-Roc.

FOTO Volkswagen a dezvăluit cum va arăta înlocuitorul lui Passat, modelul electric ID.7 CITEȘTE ȘI FOTO Volkswagen a dezvăluit cum va arăta înlocuitorul lui Passat, modelul electric ID.7

Dacia Sandero are în acest moment un volum de 73.000 de unități vândute, în primele cinci luni ale anului, fiind a doua cea mai vândută mașină din Europa, de la începutul anului și până acum. Pe locul al treilea se află VW Golf, cele trei fiind urmate de Opel Corsa, VW T-Roc și Ford Puma. Clasamentul vânzărilor din 2022 se încheie cu Hyundai Tucson, Fiat 500 și Fiat Panda, după cum arată datele analizate de Profit.ro.

Vestea bună pentru Dacia vine pe segmentul de electrice, unde Dacia Spring a fost a patra cea mai vândută mașină electrică din Europa, după Fiat 500, Peugeot 208 și VW ID.4. Pe segmentul de vehicule plug-in hybrid, lideri au fost Ford Kuga, Jeep Compass și Peugeot 3008.

Este ușor de observat că în acest moment Stellantis domină vânzările de automobile din Europa cu cele 14 mărci ale sale, în special pe segmentele mici și pe cele ale SUV-urilor. De asemenea, analiștii Jato Dynamics au sesizat o creștere importantă a cotei de piață a grupului sud-coreean Hyundai – Kia, creștere pe care Profit.ro a sesizat-o pe piața din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia sandero
vanzari masini europa
cele mai vandute masini
peugeot 208
dacia spring