Ford se așteaptă la un profit trimestrial mai ridicat, datorită condițiilor favorabile de pe piață

Ford se așteaptă la un profit trimestrial mai ridicat, datorită condițiilor favorabile de pe piață
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2021

Ford Motor a anunțat că o îmbunătățire a afacerii sale auto va ajuta compania să raporteze câștiguri operaționale ajustate peste propriile sale estimări, în trimestrul doi din 2021, transmit DPA și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, câștigurile ajustate înainte de taxe și dobânzi vor fi semnificativ mai bune decât în urmă cu un an, în pofida problemelor provocate de deficitul de semiconductori, care i-au forțat pe producătorii auto să estimeze pierderi de miliarde de dolari, scrie Agerpres.

VIDEO&FOTO Dacia dezvăluie noul logo dar și noile stopuri ce vor fi prezente pe Duster CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Dacia dezvăluie noul logo dar și noile stopuri ce vor fi prezente pe Duster

Costurile mai scăzute decât se anticipa și condițiile favorabile de pe piață au determinat îmbunătățirea afacerii auto a Ford.

Profitul net în trimestrul doi din 2021 ar urma să fie semnificativ mai scăzut, după ce anul precedent a inclus un câștig de 3,5 miliarde de dolari în urma investiției în startup-ul de conducere autonomă Argo AI, a anunțat compania americană.

Cererea pentru recent lansatul SUV Branco și pentru camioneta electrică F-150 Lightning este solidă, a dat asigurări Ford.

În predeschiderea ședinței Bursei de la New York, acțiunile Ford au urcat cu peste 2%.

Rezultatele trimestriale ale Ford și perspectivele privind semestrul doi ar urma să fie anunțate în 28 iulie.

Abonamentul auto, lansat în premieră în România, cu mașini ale VW Group CITEȘTE ȘI Abonamentul auto, lansat în premieră în România, cu mașini ale VW Group

Ford Motor a anunțat recent majorarea investițiilor în vehicule electrice și autonome la 29 miliarde de dolari, chiar dacă pe ansamblul anului trecut a raportat pierderi nete de 1,3 miliarde de dolari, sau 0,32 dolari pe acțiune, față de un profit modest în 2019, de 0,01 dolari per titlu.

Ford își va dubla investițiile în vehicule conectate, urmând să investească 22 miliarde de dolari în electrificare până în 2025. Anul trecut, Ford anunțase că va face investiții de 11 miliarde de dolari pentru a lansa 40 de modele de automobile electrice și hibride.

De asemenea, compania va investi șapte miliarde de dolari în dezvoltarea tehnologiei pentru vehicule autonome.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
masini