Ford va investi 500 de milioane de dolari în startup-ul de vehicule electrice Rivian

Ford va investi 500 de milioane de dolari în startup-ul de vehicule electrice Rivian
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2019

Ford Motor a anunțat miercuri că va investi 500 de milioane de dolari în startup-ul american de vehicule electrice Rivian Automotive, alăturându-se Amazon.com în susținerea unui posibil rival al Tesla, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ford va utiliza ”skateboard-ul” Rivian, un șasiu care reunește un motor electric, baterii și sisteme de control, pentru a construi un nou vehicul pentru America de Nord. Grupul nu a oferit detalii legate de tipul de vehicul, locul și momentul în care va începe producția, scrie News.ro.

FOTO Renault a prezentat noutățile pentru acest an CITEȘTE ȘI FOTO Renault a prezentat noutățile pentru acest an

Rivian, companie din Michigan fondată în 2009, a atras peste 1,5 miliarde de dolari de la investitori. Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să ofere o evaluare a acesteia, dar site-ul pentru investitori Dealroom.com estimează o valoare a Rivian de 5-7 miliarde de dolari.

Valoarea de piață a Tesla este de circa 45 de miliarde de dolari, în timp ce capitalizarea Ford este de aproape 38 de miliarde de dolari.

Directorul general al Ford, Jim Hackett, a declarat miercuri că acordul cu Rivian nu afectează discuțiile Ford cu Volkswagen despre folosirea în comun a arhitecturii companiei germane pentru vehiculele electrice.

Primele produse ale Rivian, o camionetă pickup mare și un vehicul utilitar, vor intra în fabricație la sfârșitul anului 2020 și la începutul lui 2021, a declarat directorul general al companiei, R.J. Scaringe. Cele două vehicule electrice, precum și skateboard-ul pe care îl va folosi Ford vor fi fabricate la farica Rivian, care este o fostă uzină Mitsubishi din Normal, Illinois.

Scaringe a spus că Rivian și Ford au convenit acordul în ultimele șase luni.

Anunțul referitor la acordul cu Ford au urmat informațiilor că General Motors și Rivian au întrerupt discuțiile referitoare la o investiție a GM.

În luna februarie, Amazon anunțase că va conduce o investiție de 700 de milioane de dolari în Rivian.

Amazon a mai anunțat săptămâna trecută că se va asocia cu Ford pentru a oferi servicii de transport bazate pe tehnologia cloud.

Ford a precizat că investiția în Rivian este separată de o investiție de 11 miliarde de dolari în vehicule electrice, anunțată anterior, care include introducerea a 40 de vehicule hibride și electrice în gama de modele, până în 2022.

În luna martie, VW și Ford au semnat un acord pentru dezvoltarea de camionete pickup de dimenisiuni medii și continuă discuțiile despre extinderea alianței pentru a include vehicule electrice și autonome și servicii de mobilitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford motor
rivian
vehicule electrice