Ford va rechema la service trei milioane de vehicule din SUA din cauza airbag-urilor defecte

Ford va rechema la service trei milioane de vehicule din SUA din cauza airbag-urilor defecte
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2021

Administrația americană pentru siguranța traficului (NHTSA) a anunțat marți că va cere Ford Motor Co să recheme la service trei milioane de vehicule pentru a înlocui airbag-urile defecte produse de grupul nipon Takata, care pot exploda, transmit DPA și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

NHTSA a respins încercarea celui de-al doilea producător auto american de a evita rechemarea la service. Ford are acum la dispoziție 30 de zile pentru a prezenta măsuri de notificare a proprietarilor mașinilor afectate și pentru a rezolva problemele, a precizat Administrația americană pentru siguranța traficului, scrie Agerpres.

O rechemare la service de asemenea magnitudine va fi probabil costisitoare pentru Ford, apreciază analiștii.

FOTO Primăria Capitalei șterge de pe toate mijloacele de transport în comun numele instituției. Spațiul - vândut pentru reclame CITEȘTE ȘI FOTO Primăria Capitalei șterge de pe toate mijloacele de transport în comun numele instituției. Spațiul - vândut pentru reclame

Conform NHTSA, sunt afectate modelele Ranger, Fusion și Edge din anii 2006 - 2012, precum și anumite tipuri de vehicule aparținând brandurilor Lincoln și Mercury.

În plus, Administrația americană pentru siguranța traficului a cerut rechemarea la service a aproximativ 5.800 de mașini de la Mazda Motor Corp din anii 2006 - 2012, respingând de asemenea încercarea producătorului auto nipon de a evita repararea vehiculelor.

Airbag-urile frontale Takata conțin o capsă pirotehnică posibil asamblată cu material pirotehnic neconform, care, în cazul unui accident în care airbag-urile frontale s-ar activa, ar putea provoca spargerea capsei pirotehnice și declanșarea anormală a acestuia.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent și pe piața din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
airbag