FOTO Audi anunță o autonomie de 400 km pentru SUV-ul e-tron, ce va fi lansat la sfârșitul anului

FOTO Audi anunță o autonomie de 400 km pentru SUV-ul e-tron, ce va fi lansat la sfârșitul anului
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 apr 2018

Versiunea de serie a lui Audi e-tron, se află în plină perioadă de testare, iar constructorul german a anunțat deja o premieră: mașina se va putea încărca la stații de 150 kW, în maxim 30 de minute.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Audi e-tron, SUV-ul electric ce va fi lansat de constructorul german la finele acestui an, va avea o autonomie de 400 de kilometri, în ciclu WLTP, potrivit datelor oficiale, și va putea fi încărcat la stații de până la 150 kW, lucru ce va scurta timpul de încărcare la maximum 30 de minute.

Audi a anunțat că mașina a fost testată într-o cușcă Faraday, unde electricienii și inginerii au verificat comportamentul mașinii la impulsuri de tensiunie de până la 3 milioane de volți, similar cu ceea ce pote fi întâlnit în fulgerele naturale. Cușca se află la centrul de testare Siemens, în Berlin, și are 25 de metri înălțime, modelul Audi e-tron fiind fotografiat chiar în mijlocul unei sesiuni de „fulgere”.

Bateria viitorului SUV electric are 95 kWh, una dintre cele mai mari valori de pe piață, la acest moment. Pentru a oferi clienților servicii de mobilitate complete, Audi a început să construiască o rețea de stații de 150 kW, până la sfârșitul acestui an fiind estimate 200 de puncte, cu 6 stații fiecare, alte 200 de pregătite pentru următorii 2 ani. Potrivit datelor Audi, stațiile vor fi amplasate pe principalele rute de transport, la o distanță medie de 120 km una de celalată.

Daimler ar putea cumpăra acțiuni la Volvo în cadrul unui parteneriat intermediat de președintele companiei Geely CITEȘTE ȘI Daimler ar putea cumpăra acțiuni la Volvo în cadrul unui parteneriat intermediat de președintele companiei Geely

Audi va oferi clienților săi un card de acces atât pentru aceste stații, cât și pentru aproximativ 80% din cele 65.000 de stații existente în Europa sau care vor fi deschise în următoarele luni. Cardul va fi făcut pe baza unui contract individual, în urma înregistrării pe site-ul Audi. Începând din 2019, va fi introdusă procedura Plug & Charge, fără card, care va utiliza stațiile pe baza autorizării făcute automat între mașină și stația de încărcare.

Pentru încărcarea la domiciliu, Audi va oferi stații de încărcare personale, de 11 kW și, oțional, de 22 kW. În această a doua variantă, încărcarea se face complet în 8,5 ore, la 400 V.

FOTO Audi anunță o autonomie de 400 km pentru SUV-ul e-tron, ce va fi lansat la sfârșitul anului

FOTO Audi anunță o autonomie de 400 km pentru SUV-ul e-tron, ce va fi lansat la sfârșitul anului

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
e-tron
suv
autonomie
masini electrice