FOTO BMW-urile cumpărate de IGPR, achiziție verificată de Parchetul European condus de Kovesi, prezentate de Ziua Poliției Române

FOTO BMW-urile cumpărate de IGPR, achiziție verificată de Parchetul European condus de Kovesi, prezentate de Ziua Poliției Române

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2023

Mașinile BMW cumpărate de IGPR, achiziția verificată de Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi, au fost prezentate cu ocazia Zilei Poliției Române, informează News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La eveniment a fost prezent ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode. Ministrul a scris pe Facebook că, la 201 ani de atestare documentară, Poliția Română demonstrează că este o instituție puternic ancorată în cotidian, cu oameni profesioniști, tineri și cu mentalitate modernă.

FOTO Avans important pentru un tronson al Autostrăzii Ford. Finalizare înainte de termen CITEȘTE ȘI FOTO Avans important pentru un tronson al Autostrăzii Ford. Finalizare înainte de termen

”Și de ziua lor, polițiștii au arătat că înțeleg cât de important este să fie în mijlocul cetățenilor și să facă tot posibilul ca între ei și cei pe care îi slujesc să fie un parteneriat corect”, a mai scris ministrul.

Achiziția de mașini BMW de către IGPR se află în centrul unei controverse, iar Parchetul Uniunii Europene și DNA cercetează contractul de achiziție încheiat cu firma Automobile Bavaria, pentru cumpărarea a 600 de mașini BMW, în condițiile în care anul trecut, europarlamentarul Renew Europe Alin Mituță anunța că a sesizat Parchetul european în acest caz.

FOTO A fost turnat primul strat de asfalt pe Podul de la Brăila, \ CITEȘTE ȘI FOTO A fost turnat primul strat de asfalt pe Podul de la Brăila, "Golden Gate-ul" României, care va fi unul dintre cele mai mari din Europa

Surse judiciare au precizat recent, în exclusivitate pentru Europa Liberă, că DNA a deschis dosarul penal în toamna anului trecut, după ce s-a autosesizat. Aceleași surse au mai spus că și acum dosarul este în faza de cercetare in rem, adică nu există nicio persoană suspectă.

Inițial, G4Media a relatat că licitația prin care Inspectoratul general al Poliției Române (IGPR) cumpără 600 de mașini BMW de la Automobile Bavaria SRL, firmă condusă de Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis, este considerată ca fiind ”cu dedicație” atât de sindicatele din poliție, cât și de publicațiile de profil auto. Contractul are o valoare de 98 de milioane de lei fără TVA.

Președintele Klaus Iohannis, a afirmat că nu a contat această prietenie și a subliniat că este inadmisibil ca numele și poziția sa să fie implicate într-o astfel de chestiune. Iohannis a adăugat că se așteaptă ca autoritățile statului să facă verificări.

În octombrie 2022, ministrul de Interne Lucian Bode a prezentat concluziile Corpului de Control în cazul achiziției de mașini BMW pentru Poliție.

”Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne a constatat următoarele: necesitatea achiziției este una reală și evidentă. Poliția Rutieră are nevoie imperativă de mijloace performante pentru atingerea obiectivului național de reducere a numărul de victime ale accidentelor rutiere. Toată documentația tehnică a fost întocmită, analizată și agreată de către structurile de specialitate ale MAI, ale Ministerului Transporturilor, primind totodată și girul unui evaluator extern al Băncii Europene de Investiții. Întregul proces de achiziție publică s-a derulat de către autoritatea contractantă - IGPR - cu respectarea principiilor de obiectivitate, transparență și legalitate, trecând prin toate filtrele instituționale. Avizul de conformitate, fără de care nu se putea finalizat licitația, a fost dat de ANAP, autoritatea care supraghează toată achizițiile din România”, a declarat Bode într-o conferință de presă.

El a subliniat că licitația este una corectă.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
politia română
kovesi