FOTO Chinezii atacă Tesla cu o clonă a lui Model 3

FOTO Chinezii atacă Tesla cu o clonă a lui Model 3
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 sep 2022

Un automobil dezvoltat și lansat de grupul chinez Changan a stârnit valuri de reacții în toată lumea, din cauza asemănării izbitoare cu Tesla Model 3, cu care rivalizează pe piața chineză.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Changan Shenlan SL03 este cel mai nou automobil creat de compania care deține cea mai veche marcă auto din China, o companie care aparține unui grup industrial de stat, cu afaceri inclusiv în energie.

Changan a lansat în ultimii ani mai multe modele electrice, atât sedanuri, cât și SUV-uri, însă cel mai nou model lansat pe piață este cel care a declanșat un veritabil scandal. Shenlan SL03 are un design care poate fi asemănat cu ușurință cu Model 3 de la Tesla, dar are un preț de vânzare mai mic la jumătate din cel al americanilor. În același timp, modelul chinezesc nu duce lipsă de tehnologie, acesta fiind dezvoltat în parteneriat cu compania de tehnologie Huawei și producătorul de baterii CATL, principalul furnizor al Tesla de celule de baterii. Nu în ultimul rând, sigla mărcii este izbitor de asemănătoare cu cea a Tesla.

FOTO Chinezii atacă Tesla cu o clonă a lui Model 3

Versiunea de top al modelului Shenlan 03 are o autonomie care depășește orice performanță a Tesla, 1200 de kilometri cu o singură încărcare, dar asta pentru că are un sistem de propulsie fuel-cell, cu hidrogen. De asemenea, Shenlan oferă și o versiune cu range-extender, un motor pe benzină care funcționează ca generator de curent electric.

ULTIMA ORĂ Toyota se retrage din Rusia și închide fabrica din Sankt Petersburg CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Toyota se retrage din Rusia și închide fabrica din Sankt Petersburg

Cu dimensiuni peste cele ale Tesla Model 3, respectiv 4,82 metri lungime și un ampatament de 2,90 metri, cu un interior în care se regăsește un display de mari dimensiuni, similar cu mașinile americanilor, cu 34 de senzori inclusiv LiDAR și tehnologie pentru conducerea autonomă de nivel 3, Shenlan 03 se anunță deja un automobil popular pe piața chineză, drept dovadă stând și primele 10.000 de comenzi, plasate de clienți în 30 de minute de la lansare.

FOTO Chinezii atacă Tesla cu o clonă a lui Model 3

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla model 3
shenlang 03
changan
clona model 3