FOTO Conceptul Renault 5 Prototype, un vehicul 100% electric care face apel la emoțiile francezilor, dă startul planului „Renaulution”

FOTO Conceptul Renault 5 Prototype, un vehicul 100% electric care face apel la emoțiile francezilor, dă startul planului „Renaulution”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 ian 2021

Planul „Renaulution” de restructurare și reorganizare a companiei franceze Renault, anunțat de noul CEO Luca de Meo, urmărește transformarea fiecăreia dintre mărcile grupului în centre de business. Marca centrală, Renault, urmează să devină „mai competitivă, mai echilibrată și mai electrificată”. Conceptul Renault 5 reînvie un automobil clasic și punctează dorința mărcii de a păstra poziția de lider în segmentul mașinilor de oraș, electrice.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Luca de Meo a prezentat, în cadrul unui eveniment de amploare, viziunea sa asupra viitorului grupului Renault. Restructurarea businessului este esențială pentru revenirea companiei pe profit. Dincolo însă de cifre, noul șef al Renault are propria viziune asupra automobilelor Renault. Intenția lui de Meo este una clară: dorește să obțină plus valoare de la mașinile mărcii Renault, pentru a genera profit. Dorește să poziționeze mașinile Renault în partea superioară a pieței de automobile, pentru a le putea aplica prețuri mai mari. Dorește să lanseze noi modele în segmentele care permit astfel de prețuri. Însă dorește să-și maximizeze și investițiile de până acum în propulsia electrică, pe un segment pe care Renault a reușit să obțină un statut de lider.

Criptomonedele nu mai au un viitor criptat: OCDE și UE doresc reglementarea monedelor digitale. O nouă directivă la orizont CITEȘTE ȘI Criptomonedele nu mai au un viitor criptat: OCDE și UE doresc reglementarea monedelor digitale. O nouă directivă la orizont

„Nouvelle Vague” este sintagma prin care Luca de Meo și-a definit viziunea asupra viitorului mărcii Renault. Expresia se leagă de cultura franceză și încearcă să facă apel la emoție în rândul clienților săi potențiali. Planul Renaulution vorbește despre „un aer de modernitate” pe care Renault vrea să îl aducă pieței de automobile din Europa. În același timp, proiectul francezilor spune că Renault va deveni „o marcă axată pe tehnologie, servicii și energie curată”.

Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online

Ce înseamnă asta mai concret: până în 2025, Renault va lansa 14 modele noi în gamă, din care 7 vor fi 100% electrice, iar 7 vor fi în segmentele superioare, C și D, care vor avea măcar o versiune electrică sau hibridă. Și cum niciun eveniment auto al unei mărci nu devine important fără o premieră mondială, Renault și-a prezentat prima propunere pentru piața electrică din „noul val”: Renault 5 Prototype, o reintepretare a celebrului Renault 5 care a făcut carieră nu doar în Franța, unde a ajuns cel mai vândut automobil al tuturor timpurilor, ci și în multe alte țări. Renault a abandonat denumirea în anii 80, când a preferat să treacă la modele botezate cu nume, nu cu cifre, locul lui Renault 5 fiind luat atunci de Clio.

Wellbeing în pandemie – Cum a derulat Auchan Romania un program de mental wellbeing cu Wellington CITEȘTE ȘI Wellbeing în pandemie – Cum a derulat Auchan Romania un program de mental wellbeing cu Wellington

Acum, Luca de Meo încearcă să exploateze la maximum nostalgiile francezilor, cu numele Renault 5, așa cum a făcut-o cu Fiat 500 în Italia. Propunerea Renault este un automobil electric 100%, care, teoretic, se suprapune peste ceea ce este Renault ZOE, cel mai vândut model electric din Europa. Designul său și utilizarea unor detalii emoționale, precum drapelul francez”, sunt cheia cu care de Meo vrea să descuie portofelele francezilor.

FOTO Surpriză Renault: Dacia Bigster, viitorul SUV compact al mărcii, prezentat sub forma unui concept. Un nou logo al mărcii CITEȘTE ȘI FOTO Surpriză Renault: Dacia Bigster, viitorul SUV compact al mărcii, prezentat sub forma unui concept. Un nou logo al mărcii

„Ca marcă, ne cunoaștem sufletul, iar puterea noastră stă în originile noastre. Noul R5 Prototype este emblematic pentru ceea ce reprezintă noua generație: este puternic conectat la istoria sa și, totuși, este viitorul, făcând mașinile electrice accesibile tuturor” a spus  Luca de Meo, CEO Groupe Renault, despre noul concept.

Și designerul Gilles Vidal, adus special pentru a regândi liniile Renault, explică același lucru: „Designul Renault 5 Prototype se bazează pe modelul emblematic din patrimoniul nostru, R5. Acest prototip întruchipează pur și simplu modernitatea, un vehicul relevant pentru timpul său: urban, electric, fermecător”.

FOTO Conceptul Renault 5 Prototype, un vehicul 100% electric care face apel la emoțiile francezilor, dă startul planului „Renaulution”

Revenind la viitorul mărcii, planul „Renaulution” spune că accentul se va pune pe tehnologie, pe ecosistemul „Software République”, pe inteligență artificială și securitate cibernetică. De asemenea, serviciile de conectivitate și relația cu Google sunt edificatoare pentru intențiile mărcii franceze. În 2022, peste doar un an, Renault va introduce My Link, un nou sistem de infotainment cu Google Built-in. Renault va fi astfel primul producător de automobile care va aduce serviciile Google pe piața vehiculelor de volum.

FOTO Conceptul Renault 5 Prototype, un vehicul 100% electric care face apel la emoțiile francezilor, dă startul planului „Renaulution”

FOTO Conceptul Renault 5 Prototype, un vehicul 100% electric care face apel la emoțiile francezilor, dă startul planului „Renaulution”

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
renault 5
renault electric
renaulution
luca de meo