FOTO Film de prezentare a noului model electric MINI Cooper SE, pe Transfăgărășan: " "Într-un ac de păr, trece la mică distanță de o turmă de oi."

FOTO Film de prezentare a noului model electric MINI Cooper SE, pe Transfăgărășan: " "Într-un ac de păr, trece la mică distanță de o turmă de oi."
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 sep 2019

Marca MINI, parte a grupului BMW AG, a decis să-și realizeze filmul de prezentare pentru noul model electric Cooper SE pe Transfăgărășan, în România. Descrierea momentului pe site-ul oficial al mărcii este plină de detalii picante ale zonei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Tot mai multe companii auto sunt atrase de spectaculosul Transfăgărășan, pentru a-și produce filme și fotografii de lansare sau de promovare pentru mașinile lor. Aproape toate sunt automobile sport, cu motoare puternice, care se simt excelent pe un drum de munte sinuos, cum este Transfăgărășanul. De data aceasta, însă, alegerea este inedită. Pentru a demonstra calitățile combinației dintre un motor electric și o mașină sport, cei de la MINI au ales și ei Transfăgărășanul, „cel mai frumos drum din lume”, așa cum a fost descris de celebrul Jaremy Clarkson, pe vremea când realiza emisiuni Top Gear.

„Ținuta de drum a MINI Cooper SE se combină cu distribuția maselor - 54:46 -, iar centrul de greutate coborât datorită bateriilor din podea transformă disputa virajelor din nenumăratele ace de păr spectaculoase într-un adevărat spectacol pentru pilot și o adevărată provocare pentru copilot”, se arată în descrierea oficială a testului de prezentare pentru noul MINI SE.

FOTO Film de prezentare a noului model electric MINI Cooper SE, pe Transfăgărășan:

Noile mașini electrice au, prin prisma trăsăturilor unui motor electric, caracteristici mult mai sportive decât vechile motoare cu combustie. Disponibilitatea unui cuplu maxim încă de la turații mici, puteri ale motorului mari, la greutăți reduse ale acestuia, posibilitatea de transmisie fără prea multe angrenaje, sunt calitățile „electricelor”, balansate de cealaltă parte de greutatea încă mare a bateriilor.

MINI Cooper SE are o putere maximă de 135 kW/184 CP cu tracțiune pe puntea față, și un cuplu maxim de 270 Nm, foarte mare pentru un model atât de mic.

„Transfăgărășan se desfășoară secundă cu secundă, devenind mai sălbatic și tot mai dramatic. În ciuda unităților de baterii, mașina este mai grea cu doar 145 de kilograme față de MINI Cooper S, datorită masei semnificativ mai mici a motorului electric în comparație cu un propulsor pe benzină”, sună în continuare povestea celor de la MINI.

Dar nu lipsesc momentele picante: "Într-un ac de păr, MINI Cooper SE trece la mică distanță de o turmă de oi. Vă faceți griji că vreuna dintre ele va sări în fața modelului SE cu partea frontală decorată în galben? Nicio șansă, pentru că manevrabilitatea și asistentul de frână sunt de mare încredere. Dacă unul dintre animale este excesiv de îndrăzneț, suntem pregătiți."

GALERIE FOTO Dacia testează vânzările online cu o ediție ultra-limitată a lui Duster, numită Black Collector CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Dacia testează vânzările online cu o ediție ultra-limitată a lui Duster, numită Black Collector

MINI Cooper SE este un automobil cu o autonomie de numai 250 km, care poate să scadă în anumite condiții de rulare: temperatură scăzută, utilizare la viteze mari etc. Descrierea făcută cu o cazia realizării acestui film este realistă: „Mașina ar putea acoperi drumuri precum București – Brașov (163 km) sau Sibiu-Bâlea Lac-Sibiu (160 km).”

MINI România anunță că mașina, proaspăt lansată la Frankfurt, poate fi comandată și în România, cu un avans de 1.500 de euro, direct online, pe pagina mărcii. Prețul acestui model este de 33.082 euro, din care pot fi scăzute primele din Rabla și Rabla Plus.

Filmul de prezentare al MINI Cooper SE va fi difuzat la nivel internațional începând de săptămâna viitoare.

FOTO Film de prezentare a noului model electric MINI Cooper SE, pe Transfăgărășan:

FOTO Film de prezentare a noului model electric MINI Cooper SE, pe Transfăgărășan:

FOTO Film de prezentare a noului model electric MINI Cooper SE, pe Transfăgărășan:

viewscnt
Afla mai multe despre
mini electric
mini cooper se
masini electrice
test mini transfăgărășan
autonomie mini se