FOTO Mazda a prezentat Mazda2, noua generație. Primul său model complet hibrid, care va fi însă construit de Toyota

FOTO Mazda a prezentat Mazda2, noua generație. Primul său model complet hibrid, care va fi însă construit de Toyota

Showroom Mazda Timișoara

Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 dec 2021

Mazda a prezentat modelul Mazda2, noua generație, care va fi primul automobil complet hibrid produs de constructorul japonez. Până acum, Mazda a mai produs doar modele mild-hybrid. De asemenea, japonezii au lansat și un automobil electric.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Mazda2 va fi prima Mazda care va rula cu propulsie hibridă, benzină și electric, fără încărcare. Mașina va fi construită însă de Toyota, în cadrul parteneriatului pe care cele două companii îl au. Mazda2 va fi o versiune a Toyota Yaris, care va avea aplicate elementele specifice mărcii Mazda.

Noua Mazda 2 va fi disponibilă în Europa în primăvara anului viitor, cu motorizarea 1.5 litri hibrid, care are și un motor electric de 59 de kW, astfel încât puterea totală ajunge la 116 CP. Motorul este același care se regăsește pe Toyota Yaris.

Noul hibrid Mazda va accelera de la 0 la 100 km/h în 9,7 secunde și are o viteză maximă de 175 km/h. Are o economie de combustibil WLTP în ciclu combinat de numai 4-3,8 l/100 km și emisii de CO2 de doar 93-87 g/km (în funcție de dimensiunea roților de 16” sau 15”).

FOTO Toyota lansează un nou SUV în Europa CITEȘTE ȘI FOTO Toyota lansează un nou SUV în Europa

Setările sistemului hibrid includ o pornire electrică, una ce asigură nu doar o pornire lină, ci și economie de carburant. Computerul care controlează sistemul hibrid este cel care alocă permanent prioritate motorului, în funcție de necesarul mașinii, pentru performanțe optimizate. Starea de încărcare a bateriei este și ea controlată de computer, astfel încât bateria să fie permanent încărcată.

Mazda spune că noul Mazda2, ce va fi vândut în paralel cu vechiul model, cu motorizări cu combustie, este importantă pentru marcă „în contextul angajamentului companiei de a îndeplini obiectivele stabilite”, în cadrul strategiei de electrificare până în 2030. Compania vrea să-și refucă emisiile medii de CO2 cu 50%, până în 2030.

FOTO Mazda a prezentat Mazda2, noua generație. Primul său model complet hibrid, care va fi însă construit de Toyota

viewscnt
Afla mai multe despre
mazda2
mazda hibrid
toyota yaris