FOTO O navă maritimă de pasageri, cu peste 150 de persoane la bord, a acostat în Portul Constanța, pentru prima oară după aproape doi ani

FOTO O navă maritimă de pasageri, cu peste 150 de persoane la bord, a acostat în Portul Constanța, pentru prima oară după aproape doi ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 sep 2021

O navă maritimă de pasageri, cu peste 150 de persoane la bord, a acostat luni, în Portul Constanța. Turiștii, majoritatea americani, au avut de ales între un tur al orașului sau vizite la o cramă, în București sau în Delta Dunării. Este prima escală a unei nave de pasageri în Constanța după aproape doi ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui comunicat al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța (CN APMC), nava maritimă de pasageri Seadream II a acostat la terminalul dedicat din portul Constanța, scrie News.ro.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Seadream II are la bord 57 de pasageri, majoritatea de naționalitate americană și 99 de membri de echipaj, dintre care patru sunt români.

Pe parcursul escalei la Constanța, turiștii au avut de ales între turul orașului, vizită la Crama Rasova, la București sau în Delta Dunării.
Nava, cu pavilion Bahamas, vine de la Burgas, într-o croazieră de 12 zile care a debutat la Atena, în Grecia și se va încheia la Istanbul, în Turcia, iar după o escală de 12 ore în Portul Constanța, se va îndrepta către portul Odessa din Ucraina.

“Este prima escală a unei nave de pasageri în portul Constanța de la sfârșitul lunii octombrie 2019, sectorul croazierelor fiind grav afectat de pandemia de coronavirus atât în 2020, cât și în acest an”, a transmis CN APMC.

Sursa citată a precizat că din 2017, Portul Constanța deține directoratul MedCruise pentru zona Mării Negre, promovând împreună cu porturile Odessa, Burgas și Varna relansarea turismului de croazieră în Marea Neagră, afectat în anii anteriori de situația geopolitică tensionată.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

“Deși perspectivele pentru anul 2020 erau optimiste în ceea ce privește sectorul croazierelor în Marea Neagră (23 de nave programate în Portul Constanța), pandemia de coronavirus a închis granițele. Escala de astăzi a navei maritime de pasageri Seadream II transmite un semnal pozitiv referitor la reluarea croazierelor, Terminalul de pasageri din portul Constanța având în acest moment un număr de 29 nave maritime care au făcut deja rezervare pentru anul 2022”, a mai transmis Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța.

FOTO O navă maritimă de pasageri, cu peste 150 de persoane la bord, a acostat în Portul Constanța, pentru prima oară după aproape doi ani

viewscnt
Afla mai multe despre
portul constanța
navă maritimă