FOTO Uzina Dacia a produs mașina cu numărul 7 milioane

FOTO Uzina Dacia a produs mașina cu numărul 7 milioane
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 ian 2022

Fabrica de automobile Dacia, din Mioveni, Argeș, a produs marți, 18 ianuarie, mașina cu numărul 7 milioane, modelul produs fiind un Duster.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Automobile Dacia a produs șapte milioane de autovehicule de la inaugurarea fabricii în 1968. Mașina aniversară a fost un Duster Extrem, ediția limitată lansată de marcă în acest an. Mașina de culoare Grey Urban a fost echipată cu un motor TCe 150 CP, cu cutie automată EDC, fiind cumpărat de un client din România.

 Uzina Dacia din Mioveni a produs în cei aproape 54 de ani de existență șase generații diferite de automobile, începând cu celebrul Dacia 1100 și până la noul Jogger, intrat în fabricație în acest început de an.

Angajații Automobile Dacia primesc bonusul de profit. De 33 de ori mai mic decât colegii de la Mercedes CITEȘTE ȘI Angajații Automobile Dacia primesc bonusul de profit. De 33 de ori mai mic decât colegii de la Mercedes

Automobilul cu numărul 1 milion a fost fabricat în 1985, după 17 ani, iar cel cu numărul 2 milioane a fost produs în 1998, după 13 ani. În 2014, în plină eră Renault, era fabricat deja automobilul cu numărul 5 milioane.

Dacia Duster, care a fost lansat în 2010, aflat acum la a doua generație, este modelul cel mai produs în uzină, fiind depășit pragul de două milioane de unități asamblate.

Dacia exportă în prezent peste 85% din producția de la Mioveni, în Europa, în Africa și în Orientul Apropiat.

FOTO Uzina Dacia a produs mașina cu numărul 7 milioane

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia duster
uzina dacia mioveni
dacia 7 milioane