FOTO & VIDEO JLR lansează noul Range Rover Sport SV, cel mai puternic din istorie

FOTO & VIDEO JLR lansează noul Range Rover Sport SV, cel mai puternic din istorie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 iun 2023

Versiunea sportivă a SUV-ului de lux Range Rover a fost lansată oficial de constructorul britanic, fiind echipată cu cel mai puternic motor din istoria acestui model, un V8 Twin Turbo mild-hybrid.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși este unul dintre cele mai grele SUV-uri din lume, cu o greutate de 2,56 tone, Range Rover nu este nici pe departe cel mai lent SUV, datorită noul motor V8 echipat cu tehnologie mild-hybrid, care îi asigură o putere de top de 626 CP. Motorul are 4.4 litri, fiind mai mic decât vechiul motor de 5.0 litri, este fabricat de BMW, iar micul motor electric care folosește energia recuperată îi permite să atingă viteza de 100 km/h în numai 3,6 secunde, o valoare regăsită la mașinile ultrasportive.

Noul Range Rover Sport SV are la bază noua generație Range Rover, dar are o serie de modificări discrete față de acesta, care îi pun în valoare dinamismul, inclusiv o bară de protecție modificată, o grilă cu un design schimbat, dar și modificări tehnice necesare unei mașini sport: frâne ceramice cu opt pistoane și jante din fibră de carbon. Noul model are în premieră și suspensia pneumatică 6D Dynamics cu sistem hidraulic interconectat și controlul stabilității în viraje.

Noul Range Rover Sport SV va fi disponibil pentru comandă, în primul an de la lansare, doar pe bază de invitație, fiind oferit doar în ediția limitată SC Edition One.

Prima fabrică de baterii în Maroc face și mai posibilă producția locală de mașini electrice Dacia CITEȘTE ȘI Prima fabrică de baterii în Maroc face și mai posibilă producția locală de mașini electrice Dacia

„Noul Range Rover Sport SV este un simbol al filosofiei Range Rover, nu doar prin prisma transformărilor îndrăznețe față de modelul anterior Range Rover Sport SVR, ci și prin abordarea personalizată pe care o adoptăm pentru cei mai exigenți clienți ai noștri”, a declarat Geraldine Ingham, Director General al Range Rover.

FOTO & VIDEO JLR lansează noul Range Rover Sport SV, cel mai puternic din istorie

Range Rover Sport va fi echipat cu cele mai late anvelope de până acum, respectiv de 305mm, pe spate, și 285mm pe față.

Printre echipamentele din interior se regăsește și sistemul Body and Soul Seat (BASS) care le permite pasagerilor de pe locurile din față să simtă mai bine sunetul. Acesta este primul vehicul de serie care încorporează un sistem audio tactil realizat de liderul industriei SUBPAC, care furnizează echipamente audio artiștilor și muzicienilor de top. Cu ajutorul senzorilor și al softului de optimizare, sistemul BASS analizează conținutul media în timp real și creează vibrații de înaltă fidelitate. Sistemul este conectat cu linia audio Meridican Signature, cu 29 de difuzoare și o putere de 1430 W.

FOTO & VIDEO JLR lansează noul Range Rover Sport SV, cel mai puternic din istorie

Odată cu noul Ranger Rover Sport SV, gama Range Rover primește o serie de noutăți, inclusiv un nou motor hibrid, P550e, și sistemul de infotainment Pivi Pro4.

Pe lângă introducerea noului Range Rover sport SV, gama a demarat o serie de actualizări, dintre care putem aminti un motor PHEV cu putere crescută și autonomie extinsă și cel mai nou sistem de infotainment Pivi Pro4.

viewscnt
Afla mai multe despre
range rover sport
land rover
jlr
v8 twin turbo