FOTO & VIDEO Noul Range Rover, dezvăluit la Londra, va avea în premieră propulsie electrică

FOTO & VIDEO Noul Range Rover, dezvăluit la Londra, va avea în premieră propulsie electrică
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 oct 2021

Unul dintre cele mai exclusiviste automobile din lume, SUV-ul de clasă mare Range Rover, a primit o nouă generație, a cincea, într-un eveniment special, organizat la Londra, în Royal Opera House. Noul model vine cu o mulțime de noutăți, inclusiv o ediție specială și motoare electrice, dar nu renunță la motoarele pe benzină și diesel, de mare putere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Range Rover a devenit de foarte mulți ani definiția luxului în materie de SUV-uri, chiar dacă la originea sa a fost doar un automobil cu valențe multiple, inclusiv off-road, și un confort superior. A cincea generație a modelului care reprezintă un simbol pentru industria auto britanică a avut parte de o ceremonie de lansare specială, desfășurată într-o clădire la fel de reprezentativă pentru Marea Britanie, Royal Opera House, din Londra, unde au fost invitate o seamă de personalități ale culturii, artei și sportului.

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

Noul Range Rover vine cu o serie de noutăți importante, începând cu noua platformă pe care a fost construit, MLA, destinată modelelor din clasele superioare, cu motoare longitudinale, dar care poate găzdui atât motorizări hibrid, cât și complet electrice. Și designul este complet nou, chiar dacă preia și duce mai departe un stil care a devenit deja clasic pe modelele anterioare ale mărcii Land Rover. Tot o noutate este și prețul, care a crescut destul de mult, cu mai bine de 10% față de generația anterioară, pentru a „împinge” și mai puternic mașina în zona de lux și pentru a permite celorlalte modele din gamă să se repoziționeze. Prețul de pornire pentru noul model va fi de 94.400 de lire (peste 110.000 euro), pentru moment nefiind anunțate prețurile pentru versiunile superioare.

FOTO & VIDEO Noul Range Rover, dezvăluit la Londra, va avea în premieră propulsie electrică

La capitolul motoare, Range Rover primește noi propulsoare hibride cu încărcare (PHEV), care aduc performanțe mult mai bune, inclusiv o autonomie full-electrică de circa 100 km, având totodată o putere totală de 510 CP (440 CP versiunea mai „slabă”), având la dispoziție o baterie de 31,8 kWh. Pentru a ne face o idee despre capacitatea acesteia, putem să o comparăm cu bateria de pe Dacia Spring (un full-electric) care are numai 26,8kWh. Motorul pe benzină cu care este combinat cel electric are 3.0 litri, șase cilindri.

Oferta va mai include motoare mild-hybrid, pe 48V, pe benzină și diesel, cu puteri de la 250 la 350 CP, iar motorizarea de top va fi reprezentată, la momentul lansării, motorul V8 pe benzină, de 4.4 litri, twin-turbo, capabil să producă 530 CP.

 Dacia a inițiat o rechemare pentru noua generație Sandero CITEȘTE ȘI Dacia a inițiat o rechemare pentru noua generație Sandero

Peste aproximativ doi ani, versiunea de top va deveni noua motorizare complet electrică pe care toată lumea o așteaptă, acesta fiind de altfel primul Land Rover electric din istorie și cel care va da startul campaniei de electrificare a mărcii, și asta pentru că Land Rover și-a propus ca până în 2030 toate modelele produse să fie electrice.

„Noul Range Rover este o manifestare superbă a viziunii noastre de a crea cele mai dezirabile vehicule de lux, pentru cei mai capabili să discearnă clienți. Scrie un nou capitol în povestea unică a pionieratului în inovație care este emblema Range Rover de mai bine de 50 de ani”, spune Thierry Bollore, CEO Jaguar Land Rover.

FOTO & VIDEO Noul Range Rover, dezvăluit la Londra, va avea în premieră propulsie electrică

O noutate va fi și versiunea Range Rover SV, o prescurtare care vine de la Special Vehicle Operations, cei care au preparat acest automobil, divizia care va crea de acum înainte edițiile speciale ale mărcii. Range Rover SV va dispune de un grad ridicat de personalizare, cu materiale și teme de design exclusive, marcate de sigla SV.

Dimensiunile noului Range Rover sunt comparabile cu cele anterioare: 5,05 metri lungime pentru versiunea scurtă și 5,25 metri pentru versiune cu ampatament lung, care va avea, tot în premieră, șapte locuri.

FOTO & VIDEO Noul Range Rover, dezvăluit la Londra, va avea în premieră propulsie electrică

„Este posibil să-ți respecți ADN-ul și totuși să proiectezi în viitor – și asta este ceea ce am făcut. Natura modernă a filosofiei noastre de design nu urmează o modă sau un trend. Este liberă de detalii superflu, rezultând într-o formă în care vorbește modernitatea, dar este plină farmec și livrează noi niveluri de implicare emoțională. Noul Range Rover este pur și siplu cel mai dezirabil creat vreodată”, a descris Gerry Mcgovern Obe, Chief Creative Officer Jaguar Land Rover, noul model Range Rover.

Noul Range Rover poate fi comandat începând din acest moment, iar livrările vor începe din 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
range rover
noul range rover
land rover
range rover electric