FOTO Volkswagen a anunțat numele și prețul primului automobil electric din seria ID

FOTO Volkswagen a anunțat numele și prețul primului automobil electric din seria ID
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 mai 2019

Volkswagen a anunțat numele viitorului automobil complet electric, odată cu lansarea campaniei de rezervări pentru noul model. Mașina are un target de vânzări, doar în Europa, de 100.000 de unități anual.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Volkswagen a anunțat numele modelului compact cu propulsie electrice, model care era cunoscut inițial sub denumirea ID Neo. Acum, numele oficial a devenit ID.3, iar mașina poate fi rezervată deja contra sumei de 1.000 de euro, bani ce pot fi returnați la cerere. Prețul lui ID.3 va fi de aproape 40.000 de euro, pentru versiunea de lansare, urmând ca versiuni mai ieftine, de sub 30.000 de euro, să fie introduse ulterior. Compania a publicat doar două fotografii, sub camuflaj, cu noul model.

Mașina va avea lansarea oficială la Frankfurt, în 2019, iar debutul pe piață a fost programat pentru 2020, aprilie, dată până la care clienții care au plătit taxa de pre-comandă pot renunța.

Producția lui VW ID.3 va începe în toamna acestui an la Zwickau, în Germania, VW anunțând că ediția de lansare va fi limitată și va avea doar 30.000 de unități.

Tesla Model 3 spulberă Audi A4, BMW Serie 3 și Mercedes-Benz C Class CITEȘTE ȘI Tesla Model 3 spulberă Audi A4, BMW Serie 3 și Mercedes-Benz C Class

Datele tehnice preliminare anunțate de VW arată că autonomia ediției de lansare va fi de 420 km, cu o singură încărcare, alte versiuni, de 330 și, respectiv, 550 km, urmând să fie introduse în producție ulterior.

„Cu ID.3, vom intra în al treilea capitol major de importanță strategică din istoria mărcii noastre, după Beetle și Golf”, a declarat Jurgen Stackman, șeful de vânzări și marketing al VW, explicând astfel de ce 3 și nu 1, pentru modelul electric cu numărul 1. Mai mult, el a spus că „numărul 3 semnalează expandabilitatea în alte segmente, deasupra și sub el. Avem o mulțime la coadă”.

ID.3 este primul model construit pe platforma MEB a grupului VW, dar al treilea model electric produs de companie, după e-Golf și e-Up. Atât Skoda și SEAT, cât și Audi, au prorpiile modele dezvoltate pe această platformă.

FOTO Volkswagen a anunțat numele și prețul primului automobil electric din seria ID

Jurgen Stackman susține că VW vrea să devină marca de mașini electrice cea mai vândută din lume până în 2025, cu peste 20 de mașini electrice în portofoliu.  

Principalele piețe pe care mizează VW cu noul ID.3 sunt Norvegia, Germania, Olanda, Franța, Marea Britanie și Austria.

Surpriza cea mai mare vine în zona costurilor de rulare, deoarece Volkswagen a anunțat că proprietarii lui ID.3 vor primi încărcări gratuite în primul an, în limita a 2.000 kWh, la stațiile publice care acceptă aplicația companiei, We Charge, inclusiv rețeaua europeană Ionity, care permite încărcarea rapidă.

Versiunile superioare ale ID.3 vor dispune de head-up display cu realitate augmentată, culoare exterioară duală și acoperiș de sticlă panoramic.

Reprezentanții Volkswagen sunt de părere că întreaga ediție de lansare va fi rezervată până la lansarea oficială de la Frankfurt, din septembrie.

Modelul nu va fi vândut, în varianta actuală, în SUA sau China. Alte modele, pregătite de lansare, inclusiv un crossover, o limuzină și un microbuz, au fost anunțate de VW în continuarea gamei ID. Toate vor avea cifre în denumirea lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
id.3
vw electric
preul vw electric
pret id 3